Šport > Nogomet
14 ogledov

Razparala se ni le obramba Porta

pep guardiola EPA
Bayern München je z izjemno predstavo na Allianz Areni premagal Porto (6:1) in se uvrstil v polfinale Lige prvakov.

''To so najtežji dnevi v moji karieri,'' je pred povratno četrtfinalno tekmo s Portom, na kateri je moral Bayern München nadoknaditi dva gola zaostanka, dejal Pep Guardiola.

Bavarski nogometni velikan je v prvem polčasu prerešetal mrežo gostujoče ekipe. V 14. minuti je strelski pohod začel Thiago Alcantara, pet minut pred koncem prvega polčasa, ko je še drugič mrečo zatresel Robert Lewandowski, pa je bil rezultat že 5:0 v korist nemškega velikana.

Domači trener Guardiola se je z varovanci veselil popolnega preobrata in pri tem strgal svoje hlače. ''Za naslednjo tekmo bom moral kupiti nove,'' se je po tekmi pošalil španski strateg, ki je večji del obračuna kazal svoje spodnjice.

Bayern si je s skupnim izidom 7:4 zagotovil napredovanje v polfinale najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Po porazu na prvi tekmi so nekateri strokovnjaki napovedovali konec Pepove ere, z včerajšnjo predstavo pa so Bavarci še enkrat utišali vse dvomljivce.

''Bilo je fantastično. V prvem delu smo igrali sijajno, v drugem nekoliko manj, a kljub temu vsa čast igralcem. Vesel sem, da imam takšne nogometaše. Kar zadeva poraz na prvi tekmi, če navijači mislijo, da je mogoče zmagati na vsaki tekmi, potem naj poiščejo novega trenerja,'' je kritikom zabrusil Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.