Šport > Nogomet
18 ogledov

Real in Barça začenjata doma, Clásico oktobra

Iniesta Pepe Kaka Essien Real Madrid Barcelona Liga BBVA Primera Division Španij EPA
Na sedežu španske nogometne lige (LFP) so v torek opravili žreb parov za novo sezono Lige BBVA. Real Madrid in Barcelona za začetek doma, prvi Clásico oktobra.

Real Madrid bo sezono 2013/14 začel proti Betisu na domačem stadionu Santiago Bernabéu, medtem ko bo Barcelona novo sezono v Ligi BBVA začela na domači tekmi z Levantejem.

Prvo kolo nove sezone bo 17. avgusta obarvano tudi z derbijem med Sevillo in Atlético Madridom. Tretje moštvo Španije in pokalni zmagovalci iz lanske sezone bodo v zadnjem kolu igrali proti aktualnim prvakom Barceloni, Real Madrid pa bo gostil svoje "stalne stranke" Espanyol.

Na Camp Nouu spet prvi "Clásico"

Prvi "El Clásico" bo na sporedu 27. oktobra ali v desetem kolu novega prvenstva, ko se bosta večna rivala pomerila na Camp Nouu, 22. ali 23. marca pa sledi druga tekma na Santiagu Bernabéuu.

Z žrebom so lahko zadovoljni pri vseh novih prvoligaših, potem ko bo Elche sezono med elito začel proti Rayu Vallecanu, stara znanca Almería in Villarreal pa se bosta na "drugoligaškem" obračunu pomerila na stadionu Juegos Mediterráneos (stadionu Sredozemskih iger, op. a.).

Španska liga, pari prvega kola za sezono 2013/14:

17. avgust:
Barcelona − Levante
Valencia − Málaga
Real Madrid − Betis
Sevilla − Atlético Madrid
Real Sociedad − Getafe
Osasuna − Granada
Valladolid − Athletic Bilbao
Celta Vigo − Espanyol
Rayo Vallecano − Elche
Almería − Villarreal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.