Šport > Nogomet
12 ogledov

Real je Barceloni zabil že 365 golov

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Žurnal24 main
Nogometna norija se po polfinalu Lige prvakov nadaljuje s sobotnim obračunom Barcelone in Real Madrida na Nou Campu. Katalonci bi se z zmago približali le na točko zaostanka, v nasprotnem pa je sanj o ubranitvi naslova španskega prvaka praktično konec. Derbi predstavljamo malo drugače, v številkah.

9 – je število zmag trenerja Barcelone Pepa Guardiole na 14 Clásicih, odkar je leta 2008 prevzel vodenje kluba. Proti Realu je izgubil le enkrat, in še to po podaljšku z 1:0 v finalu kraljevega pokala leta 2011.

11 je število zmag Barcelone v La Ligi po porazu 3:2 z Osasuno 11. februarja. Z nizom zmag so se po zaostanku za Realom, ki je bil 10 točk, približali le na štiri točke.

13 je število golov, ki jih je v 18 Clásicih dosegel prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi.

18 je število golov, ki jih je dosegel nekdanji igralec Reala Alfredo Di Stefano, ki ima zdaj vlogo častnega predsednika kluba. To je največ golov, ki jih je kdorkoli dosegel na obračunih med Barcelono in Realom.

18 je največje število kartonov, ki jih je na Clásicih dobil en nogometaš. To je uspelo nekdanjemu branilcu Reala in španske reprezentance Fernandu Hierru (17 rumenih in 1 rdeči karton).

63 je število golov, ki jih je Messi dosegel v vseh tekmovanjih, tudi evropskih, v letošnji sezoni. V španskem prvenstvu si prvo mesto na lestvici strelcev deli s Cristianom Ronaldom, oba sta zadela po 41-krat. Napadalec Reala za Argentincem v skupnem seštevku v letošnji sezoni zaostaja za 10 golov.

86 je število zmag tako Barcelone kot Reala v medsebojnih obračunih. 46-krat je bil izid neodločen.

218 je število vseh medsebojnih obračunov Barcelone in Reala, ki sta se prvič pomerila 13. maja leta 1902 v španskem kraljevem pokalu. Barcelona je zmagala s 3:1.

365 je število golov, ki jih je Real v El Clásicih dosegel proti Barceloni, ki zaostaja za 11 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.