Šport > Nogomet
2 ogledov

Real prejel klic portugalske zveze

cristiano ronaldo EPA
Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo bo zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil ligaško tekmo z Rayem Vallecanom.

Napadalec Real Madrida bo v prihajajočih dneh bil bitko s časom, saj galaktike v torek čaka prva polfinalna tekma Lige prvakov z Manchester Cityjem.

Trener kraljevega kluba Zinedine Zidane se zaveda, kako pomemben bo nastop Ronalda na obračunu z angleškim velikanom, njegovemu mnenju se pridružuje tudi Sergio Ramos.

''Zavedamo se, kako pomemben je za ekipo in upamo, da bo do tekme z Manchester Cityjem spet v dobri formi. Proti Cityju nismo favoriti. Možnosti so 50-50,'' je pred torkovo polfinalno tekmo ocenil Ramos.

Ronaldo se je poškodoval na ligaški tekmi z Villarrealom in dve minuti pred koncem srečanja odšepal z igrišča. Preiskave so pokazale, da poškodba ni hujša, kljub temu pa 31-letnik potrebuje nekaj počitka. Zidane mu ga bo namenil na obračunu z Rayem Vallecanom, ki ga galaktiki morajo dobiti, če želijo ostati v igri za osvojitev državnega prvenstva.

Barcelona je namreč po nekaj zaporednih spodrsljajih zapravila vso prednost in ima na svojem računu le še točko več od večnega rivala. Ne gre pozabiti na Atlético Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki je po številu osvojenih točk poravnan s Katalonci.

Ronaldo je zaskrbljene navijače Reala pomiril z objavo na družabnem omrežju Instagram, kjer je zapisal: ''Vse je v redu. Hvala vam za podporo.''

V luči bližajočega se evropskega prvenstva v Franciji pa so se ob novici o poškodbi prvega zvezdnika zdrznili tudi tudi pri portugalski nogometni zvezi, kjer so nemudoma stopili v stik s predstavniki Reala.

''Naši zdravniki so se pogovarjali z zdravniki Real Madrida, da bi ugotovili, kakšno je Ronaldovo stanje. Vse kaže na to, da bo odsoten le kratek čas,'' je sporočil selektor Fernando Santos.

 

All good. Thanks for your support

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Apr 21, 2016 at 3:28am PDT

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.