Šport > Nogomet
5877 ogledov

Kaj za vraga se je dogajalo v Ljubljani!?!?

NK Ljubljana Palis NK Rudar Trbovlje ŽAK Šiška Facebook Pogled na redko polne tribune stadiona ŽAK v Spodnji Šiški.
Kaj hudiča se je dogajalo v Ljubljani? Obisk je presenetil tudi organizatorje. "Ajzenponarji" in "knapi" so pokazali profesionalcem, kaj je prava ljubezen.

Profesionalne nogometne lige po Evropi so večinoma že končale z letošnjo sezono, a vsi klubi vendarle ne počivajo. Tako se še vedno odvijajo boji v Regionalni ljubljanski ligi (RLL), četrtem rangu slovenskega ligaškega tekmovanja. In tekmovanje je še kako vroče.

V sredo se je z začetkom ob 18. uri na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški igrala tekma 25. kola RLL, na kateri je drugouvrščena Ljubljana Palis, ki jo s sklopi vodi nekdanji reprezentant Ermin Raković, gostila Rudar Trbovlje. "Knapi" so se v prestolnico odpravili s točko prednosti na vrhu lestvice in po remiju (2:2) obdržali primat pred zadnjim, odločilnim kolom. To se bo igralo v soboto.

Stadion ŽAK, ki je pretežno prazen tudi kadar svoje domače tekme tam igra prvoligaški NK Bravo, tokrat nikakor ni sameval. Na legendarnem objektu se je namreč zbralo kar 1500 gledalcev! Nekaj sto jih je, kljub neugodnem terminu med tednom, prišlo iz Trbovelj. Nekateri z organiziranim prevozom, večina pa v lastni režiji, po službi, ki jo mnogi opravljajo prav v Ljubljani.

Ljubljana in Rudar sta se na prijateljski tekmi srečala že leta 1927, uradno pa sta se prvič pomerila slabih deset let kasneje. Oba kluba sta bila v časih povojne Jugoslavije med boljšimi slovenskimi kolektivi. Rudar je trikrat postal slovenski republiški prvak, enkrat je osvojil Pokal Slovenije in še trikrat igral v finalu tega tekmovanja. Ljubljana, nekdanji Železničar, je petkrat osvojila slovensko republiško ligo.

Pogled na polne tribune je domačim igralcem, ki takšnega vzdušja niso vajeni, očitno spodrezal noge. Rudar je namreč po šestnajstih minutah z dvema goloma Ivice Perića vodil z 0:2 in kazal dominantno podobo (na spodnjem videu si lahko ogledate prvi gol Rudarja).

V drugem polčasu so zdesetkanim gostom pošle moči in Ljubljana je močno pritisnila in z zadetkoma Gala Lundra in Klemna Kolarja izenačila, a to ni bilo dovolj, da bi preprečila slavje Zasavcev.

V soboto še en vrhunec

Prvenstva še ni konec, v soboto bo torej odigrano zadnje dejanje. Rudar bo naslov prvaka potrjeval na domači tekmi proti še eni ljubljanski ekipi Arne Tabor 69, tekma se bo začela v soboto ob 18. uri. Ker bo odigrana na trboveljski občinski praznik, se pod najstarejšo pokrito tribuno v Sloveniji obeta prava norišnica. 

Rudarjeva zasedba pod vodstvom trenerja Vukašina Ristića je sicer precej okrnjena. Najboljšemu strelcu Maju Sajovicu so na enem od preteklih gostovanj zlomili nogo. Luka Milinović, ki je bil v najstniških letih in pred težkimi poškodbami, ki so ga oddaljile od blesteče kariere, celo na radarju velikega Liverpoola, se je z nekega drugega gostovanja vrnil z izpahnjeno ramo. Poškodba mišice je od zelenice oddaljila Domna Kuniča, na tekmi proti Ljubljani pa so kartone, zaradi katerih ne bodo mogli igrati v zadnjem kolu, prejeli Tilen Mlinar, Domen Ocepek in Alen Kahteran. V taboru Rudarja pričakujejo težko tekmo, a so odločeni, da gredo tokrat do konca.

Ljubljana bo v zadnjem kolu gostovala v Črnomlju pri Beli Krajini in upala na spodrsljaj "knapov". V igri za naslov je še en nekdanji prvoligaš Interblock, ki za Rudarjem zaostaja dve točki in ob lastni zmagi v zadnjem kolu potrebuje zdrs tako Rudarja kot Ljubljane. Četrto mesto je že oddano Zagorju

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.