Šport > Nogomet
18 ogledov

Ribery prinesel pomembne točke

1/11
Žurnal24 main
Francoski reprezentant Franck Ribery je Bayernu na tekmi 25. kola proti Hamburgerju v 78. minuti prinesel vodstvo na lestvici Bundeslige. Že včeraj je Novaković na tekmi proti Bayerju izgubil živce.

Bayern je v nedeljo z minimalno zmago proti Hamburgerju izkoristil včerajšnji spodrsljaj Bayerja, ki je pomembni točki v boju za prvaka izgubil proti "slovenskemu" Kölnu. Bavarcem je torkat zmago zagotovil francoski reprezentant Franck Ribery, ki je z golom v 78. minuti tudi postavil končni izid tekme.

Novakovićev Köln odščipnil točke Bayerju
"Renski derbi" med Bayerjem Leverkusnom in Kölnom morda ne dosega odmevnosti "derbija Porurja", ki so ga včeraj dobili nogometaši Schalkeja, toda tekme med lekarnarji in kozlički za ljudi ob Renu vedno pomenijo veliko. Tekma je imela že pred začetkom tudi rekordni pridih, saj bi trener vodilne ekipe prvenstva Jupp Heynckes s še eno tekmo nepreaganosti podrl svoj lastni rekord iz sezone 1988/89, ko je na klopi Bayerna Münchna ostal nepremagan na kar 23 zaporednih tekmah.

Navijači gostov so kot vendo prišli v velikem številu, a so imeli v vseh 90 minutah bolj malo veselja, zato so si čas krajšali s prižiganjem bakel, kar je seveda izjemna redkost na tekmah Bundeslige. Napad Kölna, v katerem je poleg Milivoja Novakovića znova začel tudi Lukas Podolski, je dobival le malo priložnosti. Samo Podolski na nov zadetek v dresu rdečih čaka že več kot 1300 minut! Točko je za kozličke z nekaj dobrimi posredovanji rešil zimzeleni vratar Faruk Mondragon, Novaković in Mišo Brečko pa ta odigrala celo tekmo. Živci so "Novi" v drugem polčasu enkrat tudi precej popustili, ko je z roko prijel Artura Vidala, a sta jo oba petelina odnesla zgolj z opozorilom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Šele drugič v svoji nemški epizodi, je slovenski reprezentančni napadalec Zlatko Dedić začel in končal ligaško tekmo Bochuma. Nazadnje se je to zgodilo 1. novembra v Frankfurtu, Heikko Heerlich pa je Primorcu po skoraj treh mesecih znova privoščil celo tekmo. Dedić v 90 minutah ni resneje zapretil vratom predzadnje ekipe prvenstva, saj se je Nürnberg podobno kot na prejšnji tekmi proti Bayernu izvrstno branil. Najlepši priložnosti za domače sta zapravila Christoph Dabrowski v prvem in Stanislav Šestak v drugem polčasu.

Stuttgart nadaljuje z renesanso, Werder pritiska
Z zamenjavo trenerja Markusa Babbla in "instalacijo" Christiana Grossa so v Stuttgartu kot kaže zares zadeli v polno. Po tem, ko so v Ligi prvakov med tednom namučili Barcelono, so fantje iz mesta Porscheja na krilih fantastičnega Cacaua obrnili tekmo na glavo in še pred koncem prvega polčasa povedli ter na koncu premagali Eintracht (2:1). Pot po lestvici navzgor nadaljuje tudi Werder, ki je v gosteh z istim rezultatom premagal Mainz.

Nemška liga, 25. kolo:

1. Bundesliga, lestvica:
1. Bayern 52

2. Leverkusen 50
3. Schalke 48
4. Hamburg 40 (-1)
5. Dortmund 39
...
16. Nürnberg 18
17. Hannover 17 (-1)
18. Hertha 15

Schalke 04 : Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
Howedes (66), Rakitić (83); Sahin (47/11-m)

Bochum : Nürnberg 0:0
RK: Bunjaku (87/Nürnberg)
Dedić (Bochum) je odigral celo tekmo.


Hertha BSC : Hoffenheim 0:2 (0:1)
Ba (35), Ibišević (90)

Mainz : Werder Bremen 1:2 (1:1)
Bance (45); Borowski (32), Prödl (52)
RK: Heller (13/Mainz)

Borussia Mönchengladbach : Freiburg 1:1 (0:0)
Brouwers (72); Cisse (56)

Stuttgart : Eintracht Frankfurt 2:1 (2:1)
Cacau (40, 45); Kohler (39)

Bayer Leverkusen : 1. FC Köln 0:0
Novaković
in Brečko (oba Köln) sta igrala celo tekmo.

Hannover : Wolfsburg 0:1 (0:0)

Misimović (78)


Bayern : Hamburger 1:0 (0:0)
Ribery (78)

  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.