Šport > Nogomet
151 ogledov

Riera: "V kolikor pride kakšna mamljiva ponudba ..."

Albert Riera Profimedia
Španski nogometni strateg Albert Riera se je po devetih mesecih vrnil na klop Celja. V prvem nastopu pred predstavniki sedme sile je poudaril, da je njegov osrednji cilj osvojitev naslova prvaka in klubu zagotoviti tekmovanje v evropski jeseni.

"Naslov prvaka in jesen v Evropi sta vredna več od vsakega denarja, saj ob tem občutiš veliko zadovoljstvo," je na novinarski konferenci uvodoma dejal Riera.

Tekmovanja v Evropi sicer ni začel najbolje, saj je Celje v torek v Bratislavi s porazom z 0:5 proti Slovanu izpadlo iz kvalifikacij za ligo prvakov. "Ne želim se ozirati nazaj. Včeraj smo zapravili lepo priložnost, da bi zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, a še vedno lahko računamo na evropsko jesen," se na včerajšnji evropski debakel ni želel ozirati Riera.

Povedal je še, da je danes svojim varovancem rekel, da bo storil vse, da bo spremenil podobo, ki so jo včeraj prikazali v Bratislavi. "Moramo biti srečni, da smo lahko skupaj, in naredili bomo vse, da stvari premaknemo v pravo smer," je dejal Riera.

Ob druženju s predstavniki sedme sile se je dotaknil tudi dela svojega predhodnika Damirja Krznarja, za katerega je dejal, da ceni vse, kar je naredil za moštvo, a da je on zdaj na potezi, da pokaže vse, kar zna.

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi predsednik kluba Valerij Kolotilo, ki je zadovoljen s prihodom novega trenerja. "Upam, da bo moštvo z njegovo vrnitvijo maksimalno napredovalo. Albert je naš stari znanec in prijatelj, ki je sprejel našo ponudbo," je dejal Kolotilo, ki ni znal prepričljivo pojasniti, zakaj se je odločil za zamenjavo trenerja.

Riera se ob ponovnem prihodu na celjsko klop ni želel posebej opredeljevati do tega, ali si želi še kakšne okrepitve, temveč je poudaril predvsem pomen organizacije moštva. "Težko je trenirati 32 igralcev, zato moram najprej organizirati tiste, ki so že člani moštva, da bo Celje lahko osvajalo lovorike. Med njimi ne želim delati razlik, temveč jih vidim kot sodelavce in kolege," je bil glede pristopa do igralcev jasen Riera.

Riera sicer trenutno meni, da bo moral popraviti marsikaj, in je izrazil željo, da bi se moštvo okrepilo s kakšnim bočnim igralcem, ob tem pa bi se rad znebil tudi kakšnega odvečnega igralca.

Španski strateg je bil precej nedvoumen glede nadaljnje usode Davida Zeca, Marka Zabukovnika in Žana Karničnika. "Zame so nedotakljivi, zato morajo ostati v Celju, če želimo doseči zastavljene cilje. Zavedam pa se, da v kolikor pride kakšna mamljiva ponudba, jih bo težko zadržati, zato jim odmeven prestop tudi privoščim," je povedal Riera.

Ob koncu je še povedal, da želi uživati v igri svojega moštva. "Nisem trener, ki bi se stvari loteval stihijsko. V igri moštva želim uživati, saj je to moje ogledalo, medtem ko je rezultat posledica dela vseh, ki delujemo v klubu," je sklenil španski strateg.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.