Šport > Nogomet
0 ogledov

Robinho zabil na poslovilni (?) tekmi

Robinhova prihodnost je negotova. (Foto: Reuters)
1/25
Žurnal24 main
Na zadnji nedeljski tekmi angleškega pokala FA je multimilijonski Manchester City po nekaj težavah odpravil tretjeligaša Scunthorpe (4:2). Robinho je po vsej verjetnosti odigral zadnjo tekmo.

 

Tu mi je Mancini dejal, da bom eno tekmo igral, drugo pa ne. Tega ne morem sprejeti in to sem mu povedal. Letos je leto svetovnega prvenstva.
Robinho

Zadnja tekma pokala FA je bila zanimivo gostovanje milijonarjev Manchestra Cityja pri nekaj manj glamuroznem tretjeligašu Scunthorpe Unitedu. Tekmo je že pred začetkom zaznamovala vest, da se multimilijonska okrepitev sinjemodrih Robinho po vsej verjetnosti poslavlja od Cityja. Brazilec se je klubu iz Manchestra pridružil za nekaj več kot 32 milijonov funtov, a z glavo nikoli ni bil pri stvari. Tokrat je v intervjuju za brazilski Radio Bandeirantes dejal:

Pokal FA, pari naslednjega kola:
Wolves/Crystal Palace - Aston Villa, Man. City - Stoke City, Derby - Birmingham, Bolton - Spurs/Leeds, Chelsea - Cardiff, Fulham - Notts County/Wigan, Reading - WBA, Southampton - Portsmouth
'Pomembno je biti srečen. Denar ni vse. Kot prvo - preživljam zelo slabo obdobje.'Tu mi je Mancini dejal, da bom eno tekmo igral, drugo pa ne. Tega ne morem sprejeti in to sem mu povedal. Letos je leto svetovnega prvenstva," je dušo izlil Robinho in dodal, da se bo po vsej verjetnosti na posoji pridružil Santosu.

 

Pred prestopom v Real Madrid leta 2005 je za brazilskega velikana odigral več kot sto tekem in zanimivo bo videti, kako se bo zgodba odvijala naprej. Bojda ga je nekdanji soigralec pri brazilskem klubu in zdajšnji vezist Juventusa Diego povabil k stari dami, mali dribler pa mu je odvrnil:

 

"Di (Diego, op. p.), bolje bi bilo, če bi šel lovit ribe. Ne, raje grem v Brazilijo."

 

Kaj reči o sami tekmi? City je pri vodstvu z 2:3 živel nevarno in tretjeligaš jih je nevarno stiskal za morebitno senzacionalno izenačenje, ki pa na koncu ni prišlo in tekmo je z (zadnjim?) golom za Citizense končal Robinho. Ob vsem tem velja izpostaviti še evrogol zimzelenega branilca Sylvinha, nekdanje legende Barcelone, ki je od daleč počistil pajčevino z domačih vrat in zabil prvi gol po povratku na Otok.

 

Povratek Campbella ni pomagal Arsenalu

Gostovanja na stadionu Britannia, domovanju prvoligaša Stoke Cityja, so se v prejšnji in letošnji sezoni že izkazala za zelo neugodna, predvsem za ekipe, ki težijo k lepemu nogometu. Tudi zato je Arsenal vedel, da ga na najglasnejšem stadionu na Otoku čaka težko delo proti domačim. Prvič je za topničarje po povratku iz "divjine" zaigral Sol Campbell, ki je v zadnji vrsti začel skupaj z Mikaelom Silvestrom. Petnajstega najboljšega igralca Arsenala vseh časov je čakal vroč povratek na prvoligaške zelenice ...

 

James kmalu pri Stoku
Vrste današnjih zmagovalcev naj bi v naslednjih dneh okrepil tudi angleški reprezentančni vratar David James, ki bo pri lončarjih igral kot posojen igralec bankrotiranega Portsmoutha.

Že po imenih ne najbolj zanesljiva obramba topničarjev je kapitulirala v prvem napadu - klasičen zadetek lončarjev po metu iz avta v režiji Roryja Delapa je dosegel Jamajčan Ricardo Fuller, sicer dobri prijatelj šprinterja Usaina Bolta. Arsenalu je pred polčasom uspelo izenačiti, ko je strel Denilsona po končal v mreži Thomasa Sorensena. Trener gostov Arsene Wenger je v nadaljevanju s klopi potegnil tudi Eduarda in Andreja Aršavina, a tudi zvezdnika nista bila dovolj, saj je Fuller z novim golom uničil upe gostov, delo pa je dokončal Dean Whitehead.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Nekdanji prvoligaš, Leeds United, je v tretjem kolu pokala FA senzacionalno izločil Manchester United. Nekdanji velikan otoškega nogometa pa je dobro predstavo pokazal tudi v četrtem kolu tega tekmovanja. Na gostovanju pri Tottenhamu je Leeds iztržil remi 2:2 in s tem izsilil povratno tekmo na svojem igrišču. Za Leeds, ki trenutno nastopa v tretji ligi, a naj bi se zelo hitro vrnil v eltio, je oba zadetka dosegel Jermaine Beckford. Za Tottenham pa sta zadel visokorasli napadalec Peter Crouch in naš stari znanec iz dodatnih kvalifikacij na nastop na SP, Roman Pavljučenko. Pri tokratnih gostiteljih dvoboja pa bodo še dolgo obžalovali najstrožjo kazen, ki jo je v deveti minuti zapravil Jermaine Defoe.

Chelsea
na gostujočem terenu pri Prestonu ni imel večjih težav in si je z zmago z 2:0 zagotovil napredovanje v pokalu FA. Že v 20. minuti je sledil šok za Chelsea, saj se je poškodoval Juliano Belletti, ki ga je zamenjal Florent Malouda. Chelsea se je po menjavi pobral in Nicolas Anelka je v 37. minuti načel mrežo gostiteljev. Gladko zmago modrih je potrdil Daniel Sturridge v 48. minuti.

 

Poleg Chelseaja so napredovali še Reading, ki je premagal Burnley; Fulham, ki je slavil nad Accringtonom; Aston Villa, ki je doma ugnala Brighton; Bolton, ki je pred domačimi navijači ugnal Sheffield United; Cardiff, ki je bil boljši od Leicester Cityja; Derby County, ki mu je zadostoval en zadetek proti Doncastru; Birmingham, ki je presenetil Evertona; Portsmouth, ki je po zaostanku zabil dva gola Sunderlandu; Southampton, ki je z 2:1 premagal Ipswich in West Bromwich Roberta Korena, ki je zanesljivo s 4:2 premagal Newcastle United. Koren je za West Bromwich odigral celotno tekmo.

 

Pokal FA, rezultati četrtega kola:

 

Stoke City : Arsenal 3:1 (1:1)
Fuller (2, 78), Whitehead (86); Denilson (42)

 

Scunthorpe United : Manchester City 2:4 (1:2)
Hayes (29), Byrne (69); Petrov (3), Onuoha (45), Sylvinho (57), Robinho (84)

 

Preston North End : Chelsea 0:2 (0:2)

Anelka (37), Sturridge (48)


Reading : Burnley 1:0 (0:0)
Sigurdson (88)

 

Accrington : Fulham 1:3 (1:1)

Symes (25); Nevland (21), Duff (59), Gera (80)

 

Aston Villa : Brighton & Hove Albion 3:2 (1:1)
Delfouneso (5), Young (48), Delph (63); Elphick (41), Forster (90)

 

Bolton Wanderers : Sheffield United 2:0 (0:0)
Steinsson (48), Elmander (84)

 

Cardiff City : Leicester City 4:2 (1:2)
Bothroyd (19), Whittingham (71), Burke (90), McCormack (90); Morisson (34), N'Guessan (39)

 

Derby County : Doncaster Rovers 1:0 (0:0)

J. McEveley (88)

Everton : Birmingham City 1:2 (0:2)
Osman (56); Benitez (7), Ferguson (40)

 

Nottingham County : Wigan Athletic 2:2 (2:0)
Hughes (26), Davies (41), Scotland (52), Watson (83)

 

Portsmouth : Sunderland 2:1 (1:1)
Utaka (42, 57); Bent (15)

Southampton : Ipswich Town 2:1 (1:0)
Thomas (31), Antonio (74); Counago (90)

 

West Bromwich Albion : Newcastle United 4:2 (2:0)
Olsson (17), Dorrans (31/11-m, 73/11-m), Thomas (76); Carroll (63, 90)
Koren (WBA) je odigral celo tekmo.

 

Wolverhampton Wanderers : Crystal Palace 2:2 (1:1)
Jones (37), Zubar (84); Lee (3), Ambrose (49)

 

Tottenham Hotspur : Leeds United 2:2 (1:0)
Crouch (42),  Pavljučenko (75); Beckford (52, 90/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.