Šport > Nogomet
18 ogledov

Ronalda lahko reši napaka v zapisniku

cristiano ronaldo real madrid athletic bilbao EPA
Real Madrid se bo pritožil zaradi rdečega kartona, ki ga je v 75. minuti tekme proti Athletic Bilbau prejel prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo.

Real Madrid je v 22. krogu španske Primere división remiziral z Athletic Bilbaom (1:1), v 75. minuti tekme pa je moral zaradi neposrednega rdečega kartona igrišče zapustiti Cristiano Ronaldo.
Kraljevi klub se bo na odločitev pritožil, v njihovo korist pa govori tudi sodniška napaka v zapisniku tekme. ''V 75. minuti je moral nogometaš s številko 7 – Cristiano Ronaldo – zapustiti igrišče, ker je nasprotnika z roko udaril v obraz, ko je bila žoga zunaj igrišča,'' je zapisal glavni sodnik Miguel Ángel Ayza Gámez.

Počasni posnetki so pokazali, da je bila žoga ob bližnjem srečanju Ronalda in Carlosa Gurpeguija še vedno v igri. Glavni sodnik prav tako ne navaja, katerega nogometaša naj bi Ronaldo udaril v obraz. Če gre za Anderja Iturraspeja, ki je bojevito priskočil na pomoč svojemu soigralcu, je poročilo prav tako napačno, saj je Ronaldo 33-letnega obrambnega vezista le oplazil.

Posnetek incidenta razkriva, da se je Ronaldo najprej zapletel v prepir z Gurpeguijem, ki je Portugalca narahlo odrinil, ta pa mu je vrnil s podobno nežnim udarcem po glavi, ki je nogometašu Bilbaa teatralno spodnesel tla pod nogami. Olje na ogenj je prilil Iturraspe, ki je prav tako odrinil Ronalda, nato pa so se napete strasti vendarle umirile.

Rdeči karton Cristiana Ronalda:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.