Šport > Nogomet
2304 ogledov

Ronaldo ostro obsodil dvojna merila glede Messija

lionel messi Epa V zadnjih dvanajstih mesecih je med športniki največ zaslužil Lionel Messi.
V luči senzacionalnega izpada Barcelone se je oglasil tudi nekdanji brazilski nogometaš in javno obsodil dvojna merila glede Lionela Messija.

V nogometnem svetu še vedno odmeva izpad Barcelone v polfinalu lige prvakov, potem ko so Katalonci na povratni tekmi zapravili tri gole prednosti z domačega igrišča in po porazu na Anfieldu s štirimi goli razlike ostali brez finala.

trent alexander-arnold Genialen trik Šport Razkrivamo: Ali je bil udarec iz kota za zmago s 4:0 po pravilih?

Katastrofi španskega prvaka, ki so jo mediji označili za največjo sramoto Barcelone v zgodovini, je sledilo množično  kazanje s prstom, ostrih kritik pa sta bila deležna trener Ernesto Valverde in napadalni vezist Philippe Coutinho. Slednji se je po poročanju tamkajšnjih medijev že znašel na seznamu za odstrel.

Leo Messi Liverpool Barcelona Razprodaja Šport Katastrofa povod za veliko čistko pri Barceloni

Ronaldo Nazario, nekdanji član Barcelone in Real Madrida, meni, da poraza ne bi smeli pripisovati posameznikom, temveč bi morala odgovornost prevzeti celotna ekipa. Ob tem je še posebej izpostavil Lionela Messija.

lionel messi Šok na letališču Šport Messi v divjem soočenju z navijači Barçe, posredovali varnostniki

"Barcelona ima odlično ekipo in imajo najboljšega nogometaša na svetu, to je Lionel Messi. Ko izgubijo, je to zaradi Coutinha ali Valverdeja, a nikoli zaradi Messija. Ko zmagajo, gredo zasluge Messiju. S tem se izkazuje nespoštljiv odnos do igralcev in trenerskega osebja," je prepričan nekdanji brazilski reprezentant.

Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Spregovoril je še o okoliščinah, ki se Liverpoolu pomagale do velikega preobrata. "Kadar je eno moštvo tako motivirano in igra z bolj zavzeto od nasprotnika, se takšne stvari lahko zgodijo. Liverpool je presenetil Barcelono, kateri je nato zmanjkal tudi kanček športne sreče. Barça je odigrala odlično prvo tekmo, Messi je bil fenomenalen, na povratnem obračunu pa ni bila kos Liverpoolovi intenziteti, želji in učinkovitosti," je dodal dvakratni svetovni prvak oziroma "pravi" Ronaldo, kot mu radi rečejo njegovi navijači.

oakley Neopevani junak Šport 14-letni heroj Liverpoola pomagal do epskega preobrata Trent Alexander-Arnold Sokolje oko Šport Junak Liverpoola, ki je prelisičil Barcelono
Komentarjev 2
  • sam50 09:54 10.maj 2019.

    Nogomet igra celotno moštvo in posameznik lahko izstopa le v finesah,samo najlažje je obsoditi ravno tistega,od katerega se pričakuje največ....