Šport > Nogomet
7 ogledov

Ruud v zaključku izvlekel galaktike

Žurnal24 main
Po polovici Primere Division ima na vrhu Real Madrid sedem točk naskoka pred Barcelono. Beli balet je v 19. kolu na gostovanju z zadetkoma Ruuda van Nistelrooya premagal Levante z 2:0.
 

Španija, 19. kolo

Barcelona : Murcia 4:0
Athletic B.
: Sevilla 2:0
Osasuna : R. Santander 0:2
Betis : Getafe 3:2
Valladolid : Recreativo H. 3:1
Zaragoza : Mallorca 2:2
Almeria : Espanyol 1:0
Villarreal : Deportivo 4:3
Levante : Real M. 0:2
Atletico M. : Valencia 1:0

Zadnje uvrščeno moštvo španskega prvenstva je Realu iz Madrida povzročalo številne preglavice. Gostje so si sicer ustvarili številne priložnosti, a do sklepnih 15 minut niso uspeli ukaniti domače obrambe. Najprej sta v 22. minuti Julio Baptista in Raul poizkušala z nevarnima streloma, a so domači branilci žogo dvakrat izbili z golove črte. Varovanci Bernda Schusterja so bili nevarni tudi v nadaljevanju, ko je najprej Baptista zadel okvir vrat, nato pa je v 70. minuti tudi Robinho zadel vratnico. Gostje so do vodstva prišli v 76. minuti, ko je po igranju z roko v kazenskem prostoru Levanteja z 11-metrovke natančno meril nizozemski napadalec van Nistelrooy . Z drugim zadetkom z roba kazenskega prostora je v 88. minuti le še potrdil zmagovalca.


Mladi Aguero je odločil derbi med Atleticom in Valencio. © Action Images

 
Od preostalih nedeljskih tekem velja omeniti pravi festival zadetkov na Madrigalu, kjer je Villarreal premagal Deportivo s 4:3. Gostje so sicer povedli z 2:1, a je nato na sceno stopil Nihat Kahveci , ki je z dvema zadetkoma v drugem polčasu spreobrnil potek srečanja. Za končno zmago je z 11-metrovke zadel Jon Dahl Tomasson v 81. minuti. Španskemu prvaku iz leta 2000 je nato v sodnikovem podaljšku le še uspelo ublažiti poraz. Zelo zanimivo je bilo tudi v Sevilli, kjer je Betis na srečanju z Getafejem v 60. minuti povedel s 3:0, na koncu pa po izjemnih obrambah Ricarda Pereire le zadržal minimalno vodstvo in slavil s 3:2. Branko Ilič je za zelene iz Andaluzije odigral celotno srečanje. Na papirnatem derbiju kola je Atletico Madrid z 1:0 premagal Valencio . Edini zadetek je že v 28. minuti dosegel argentinski najstnik Sergio Kun Aguero . Z enakim izidom kot Netopirji je v tem kolu klonil tudi Espanyol , ki je moral priznati premoč Almerii .

Nihat je dosegel dva zadetka ob zmagi rumene podmornice proti Deportivu. © Action Images

 
Že v soboto so večni tekmeci Madridčanov – nogometaši Barcelone – ugnali Murcio (4:0). Srečanje, na katerem sta zaradi poškodbe manjkala prva zvezdnika Barcelone Ronaldinho in Lionel Messi , se je začelo s preizkušanjem moči nasprotnika. Gostitelji so v vodstvo prišli v 27. minuti, ko je z desne podal Gianluca Zambrotta , v kazenskem prostoru pa je z volejem natančno meril Eidur Gudjohnsen . Tekma se je razživela šele v nadaljevanju, ko se je najprej Fernando Baiano sam znašel pred Victorjem Valdesom, a je bil vratar Blaugrane na pravem mestu. V 52. minuti je sledila kazen za nogometaše Murcie, ko je Thierry Henry lepo prodrl ter natančno podal nizko žogo do Bojana Krkića , ki mu z bližine ni bilo težko podvojiti vodstva. Francoski reprezentančni napadalec je z lepimi podajami nadaljeval in v 77. minuti v hitrem protinapadu zaposlil Samuela Eto ' oja . Slednji je svoj drugi zadetek na tekmi in petega v letošnji Primeri Division dosegel v 87. minuti, ko mu je podal Giovani do Santos . Zmaga Kataloncev bi bila lahko v zaključku še izdatnejša, saj je Zambrotta stresel tudi okvir vrat.

Po srečanju je Eto'o zapustil klubske soigralce, saj se bo pridružil kamerunski reprezentanci, ki se pripravlja na Afriško prvenstvo. Na drugi sobotni tekmi je Athletic iz Bilbaa nekoliko presenetljivo premagal Sevillo, ki je tekma končala le z desetimi nogometaši, z 2:0. Velikemu dvojcu na lestvici sledijo Atletico Madrid s 37, Espanyol s 36 in Villarreal s 35 točkami. Iličev Betis je na 16. mestu z 21 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.