Šport > Nogomet
16 ogledov

Seongnam za nagrado z Interjem

1/11
Žurnal24 main
Seongnam je v zadnjem četrtfinalu na svetovnem klubskem prvenstvu s 4:1 premagal Al Wahdo in se bo za nagrado v polfinalu pomeril z Interjem. V drugem polfinalu Mazembe Lubumbashi in Internacional.

Nogometaši Seongnama so zadnji polfinalisti klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju. Azijski prvaki so v sobotnem četrtfinalu premagali domačega prvaka Al Wahdo s 4:1 (2:1). Južnokorejci se bodo v sredinem polfinalu pomerili z evropskim prvakom Interjem iz Milana.

Azijske prvake je v vodstvo že v četrti minuti popeljal kolumbijski vezist Mauricio Molina. Brazilec Fernando Baiano je izid izenačil v 27. minuti, a vsega tri minute pozneje so Južnokorejci spet vodili po zadetku Avstralca Saše Ognenovskega. V drugem polčasu so Korejci v 71. minuti še povišali prednost prek Choi Sung-Kuka, zmago pa potrdili v 81. minuti, ko se je med strelce vpisal še Cho Dong-Geon.

V prvem polfinalnem dvoboju se bosta v torek srečala južnoameriški prvak Internacional iz Porto Alegreja in afriški prvak Mazembe Lubumbashi iz Demokratične republike Kongo. Slednji je v petkovem četrtfinalu malce presenetljivo z 1:0 izločil mehiško Pachuco.

Ta se bo skupaj z Al Wahdo v sredo merila za končno peto mesto. Zadnje, sedmo mesto, je zasedel Hekari United iz Papue in Nove Gvineje.

Svetovno klubsko prvenstvo:


Četrtfinale:

Mazembe Lubumbashi : Pachuca 1:0 (1:0)
Mbenza (21)
RK: Sunzuja (81/Mazembe)

Al-Wehda : Seongnam 1:4 (1:2)
Baiano (27); Molina (4), Ognenovski (30), Kuk (71), Geon (81)

Polfinale, torek ob 17.00:

Mazembe Lubumbashi - Internacional Porto Alegre

Sreda, ob 18.00:

Seongnam - Inter Milano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.