Šport > Nogomet
659 ogledov

Slovenec bo odslej igral za veliki avstrijski klub

Nik Prelec Profimedia
Slovenski napadalec Prelec se seli na Dunaj k Austrii.

Triindvajsetletni slovenski napadalec Nik Prelec se iz Cagliarija, ekipe italijanske elitne serije A, seli za leto dni kot posojen igralec na Dunaj k vijoličasti Austrii, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Štajerski nogometaš je sicer doslej kot posojen igralec nastopal za WSG Tirol.

V mladinski karieri je od leta 2013 igral za Tezno Maribor, nato pa za Aluminij, od koder je leta 2017 prešel v Sampdorio in za to italijansko ekipo pred štirimi leti podpisal poklicno pogodbo s člansko ekipo, za katero pa ni zaigral.

Najprej je bil posojen v ljubljansko Olimpijo, potem pa v WSG Tirol. Iz te tirolske ekipe se je lani preselil v Cagliari, a je bil takoj nato posojen v nazaj v Tirol. Za Watten je na 32 tekmah dosegel osem golov.

Nik Prelec | Avtor: Profimedia Profimedia

Austria, ki si je priborila za Prelca tudi prednostno možnost odkupa, je doslej osvojila 24 avstrijskih naslovov, več 32, jih ima le mestni tekmec Rapid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.