Šport > Nogomet
156 ogledov

Slovenija zanesljivo premagala San Marino

slovenska nogometna reprezentanca NZS/Twitter
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom in zmagala s 4:0 (3:0).

Za Slovenijo so zadeli Nemanja Mitrović v 17. in 42. minuti, Haris Vučkić, ki je v 25. izkoristil najstrožjo kazen, in Rajko Rep v 48. minuti.

Izbrance Matjaža Keka 11. in 14. oktobra čakata še tekmi lige narodov na Kosovem in v Moldaviji.

Slovenci so v Stožicah gostili po številu prebivalcev drugo najmanjšo članico Evropske nogometne zveze, ki je v vsej zgodovini zabeležila le eno zmago (2004 na prijateljski tekmi z Lihtenštajnom) in je tako pri repu uvrščenih na lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kljub precej spremembam v ekipi je Slovenija pričakovano vpisala še peto zmago na peti medsebojni tekmi s San Marinom. Resnejši preizkušnji prihajata 11. in 14. oktobra v ligi narodov, ko bo Slovenija gostovala na Kosovem in v Moldaviji. Slednja je danes visoko izgubila na prijateljski tekmi v Italiji (0:6).

Kot je napovedal selektor Kek, je priložnost ponudil igralcem, ki so manj ali še niso igrali v reprezentanci. Tako je v vratih začel Vid Belec, v obrambi Mario Jurčević, Jon Gorenc Stanković, Nemanja Mitrović in Nejc Skubic, v zvezni vrsti je bil od "novejših" na desni strani David Tijanić, v napadu pa ob Harisu Vučkiću Sandi Lovrić.

Pričakovano je bilo v Stožicah videti bolj ali manj enosmerni promet, ki se je začel že v drugi minuti s strelom Nejca Skubica čez gol, v 8. in 22. minuti je bil nenatančen Jaka Bijol, v 13. je vratar gostov obranil strel iz bližine Davidu Tijaniću, zatem pa je bil nenatančen še Sandi Lovrić.

Slovenci so povedli v 17. minuti, ko je današnji kapetan Jasmin Kurtić (po odhodu iz igre je bil kapetan Belec) podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Nemanja Mitrović in žogo z glavo preusmeril v mrežo. Osem minut pozneje so sodniki dosodili enajstmetrovko zaradi prekrška nad Tijanićem, Vučkić pa je bil zanesljiv z bele pike.

V 33. minuti je Damjan Bohar prišel do priložnosti, a je pravočasno posredoval vratar San Marina Simone Benedettini. Štiri minute zatem je iz ugodnega položaja žogo mimo vrat poslal Vučkić, ki je bil neuspešen še v 41. minuti, v 39. pa z leve strani še Bohar. Je pa v 42. minuti po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov znova zadel Mitrović za 3:0.

Že v 48. minuti je bilo 4:0, ko je Kurtić spet podal v kazenski prostor, eden gostujočih igralcev je žogo podaljšal, a do Rajka Repa, ki je iz prve zadel iz bližine. V 55. minuti so po kotu zagrozili tudi gosti, ki so zadeli okvir vrat, na drugi strani pa je Blaž Kramer v 62. zadel mrežo, a iz prepovedanega položaja.

V 69. minuti je neoviran v kazenskem prostoru poskusil Rep, a so gostje odbili z golove črte, v 77. minuti so domači zapravili še eno lepo priložnost, v 82. pa je iz bližine zgrešil še Jurčević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.