Šport > Nogomet
11 ogledov

"Smo izkušenejši kot lani"

Ibraimi Maribor Braga Gregor Katič
Evropska liga. Mariborčani se bodo spopadli z neugodno grško tradicijo. V četrtek v Ljudski vrt prihaja Panathinaikos.

“Na domačih tekmah v minuli sezoni smo povedli, nato pa nam zaradi pomanjkanja izkušenj in sreče ni uspelo zmagati. Zdaj smo izkušenejši, res pa je, da imamo zelo ugledne nasprotnike in bo treba za uspeh odigrati v visokem ritmu vseh 90 minut,” pred jutrišnjim dvobojem s Panathinaikosom razmišlja Martin Milec. Dvoboj se bo sicer začel ob 21.05 (prenos na TVS 2).

Grki do zdaj uspešnejši

Vijoličasti so se doslej v evropskih tekmovanjih le enkrat pomerili z grškimi predstavniki. V sezoni 1995/96 jih je v prvem kolu pokala Uefa dvakrat premagal Olympiacos; v Mariboru s 3:1, v Grčiji pa z 2:0. Slovenski klubi so doslej odigrali 12 tekem proti Grkom, ob osmih porazih pa so iztržili po dve zmagi in neodločena rezultata. Tudi Panathinaikos je že gostoval na sončni strani Alp; v sezoni 1999/00 se je namreč pomeril z Gorico v pokalu Uefa. Zeleni klub iz Aten je v Novi Gorici slavil z 1:0, v Atenah pa z 2:0.

Tokrat Panathinaikos v Ljudski vrt ne prihaja v najboljši formi, v zadnjem kolu domačega prvenstva je tako z 0:1 klonil proti Panthrakikosu. “Gradimo novo ekipo. Potrebno bo potrpljenje. Ne obupajte prehitro,” je po nepričakovanem spodrsljaju vročekrvne navijače miril trener Jesualdo Ferreira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.