Šport > Nogomet
443 ogledov

Šok, do finala jih je popeljal drugič zapored, zdaj je Southgate odstopil

Gareth Southgate Profimedia
Gareth Southgate je odstopil z mesta selektorja angleške reprezentance.

Reprezentanca treh levov je v nedeljo v Berlinu izgubila proti Španiji z 2:1, pred tremi leti jih je na Wembleyju premagala Italija po enajstmetrovkah.

53-letnik je na klopi angleške reprezentance sedel osem let in reprezentanco treh levov vodil na 102 tekmah. "Kot ponosnemu Angležu mi je bilo v čast igrati za Anglijo in voditi Anglijo," je dejal Southgate v prvi izjavi po odstopu. "To mi je pomenilo vse na svetu in dal sem vse od sebe. Toda čas je za spremembe in za novo poglavje," je še sporočil Southgate. 

Angleška reprezentanca se je v skupinskem delu Eura 2024 (skupina C) sicer pomerila tudi s slovensko reprezentanco, takrat so varovanci Matjaža Keka navdušili z borbeno predstavo, tekma se je končala z rezultatom 0:0, kar je pomenilo, da se je Slovenija sploh prvič uvrstila v zgodovinsko osmino finala velikega tekmovanja.

Pri BBC-ju se danes spominjajo prav tekme s Slovenijo, ko so nekateri angleški navijači proti Southgatu po zadnjem žvižgu metali plastične kozarce. Tudi sicer se je zaradi neatraktivnega nogometa, ki ga je kljub številnim zvezdnikom kazala angleška reprezentanca, Southgate praktično skozi celoten turnir soočal z glasnimi kritikami. A vendarle mu je uspelo reprezentanco še drugič zapored popeljati v veliki finale evropskega prvenstva. Pa vendarle, Angliji se tudi tokrat v finalu ni izšlo. Na lovoriko na velikih tekmovanjih Angleži tako čakajo že vse od leta 1966. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.