Šport > Nogomet
665 ogledov

Šok za Poljake tik pred začetkom Eura

Lewandowski Epa
Selektor poljske nogometne reprezentance Michal Probierz na uvodni tekmi prihajajoče EP ne bo mogel računati na Roberta Lewandowskega.

Poljski kapetan Robert Lewandowski bo ta konec tedna izpustil uvodno tekmo evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji zaradi poškodbe stegna, so danes potrdili pri poljski nogometni zvezi. Poljska se bo v nedeljo na euru v prvi tekmi skupine D pomerila z Nizozemsko.

Petintridesetletni Lewandowski se je poškodoval v ponedeljek na pripravljalni tekmi, ko so Poljaki premagali Turčijo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Lewandowski | Avtor: Epa Epa

Napadalec Barcelone si je poškodoval stegensko mišico. Z 82 doseženimi zadetki rekorder po številu golov za poljsko reprezentanco je po poškodbi v 32. minuti tekme zapustil igrišče. Poljaki so Turčijo premagali z 2:1.

V poljski nogometni zvezi mirijo navijače v domovini in vztrajajo, da bo največji zvezdnik poljske izbrane vrste pripravljen in ne bo izpustil prvenstva. "Naša zdravstvena služba bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bi Lewandowskega pripravila na drugo tekmo z Avstrijo," so poudarili.

Poljska igra v skupini D z Nizozemsko, Avstrijo in Francijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:41 11.junij 2024.

    V pravem trenutku je staknil poškodbo. Kakšna karma...