Šport > Nogomet
29 ogledov

SP 2018 v Evropi

Sepp Blatter. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter je potrdil, da pogovori, da bi svetovno prvenstvo leta 2018 spet gostila evropska tla, potekajo dobro.

Za zdaj se za prireditelja SP 2018 ali 2022 od evropskih kandidatov potegujejo Anglija, Rusija ter skupni kandidki Španija in Portugalska.

"Glede na razgovore, ki sem jih imel s predsednikom Evropske nogometne zveze Michelom Platinijem zadnjih nekaj dni v Moskvi, bomo prireditelja mundiala 2018 očitno izbirali le med evropskimi kandidati," je dejal Blatter ob obisku španske prestolnice in dodal: "Za zdaj sicer še ni uradno, vendar je to ideja, s katero se 'igramo' pri Fifi oziroma v izvršnem odboru."

"Zgodovina nam je pokazala, da so skupne kandidature lahko izjemno uspešne – evropski prvenstvi 2000 (Belgija, Nizozemska) in 2008 (Avstrija, Švica. To nam vliva zaupanje," je dejal Blatter po sestanku s španskim premierjem Joséjem Luisom Rodriguezom Zapaterom.

Za SP 2018 ali 2022 se potegujejo še Avstralija, Japonska in Združene države Amerike, kandidati le za SP 2022 pa so za zdaj Južna Koreja, Indonezija in Katar.

FIFA bo prireditelja SP 2018 in 2022 izbrala na decembrskem zasedanju v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.