Šport > Nogomet
0 ogledov

Španija največ vredna

David Villa zagotovo tvori zajeten delček v španskem vrednostnem mozaiku. (Foto: Žurnal24 main
Španska izbrana vrsta ne pridobiva samo na igri, temveč tudi na trgu. Katera reprezentanca, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu v JAR, je najbogatejša?

Po raziskavah portugalskega spletne strani, ki se ukvarja z ekonomijo in financami v športu, Futebol Finance je reprezentanca Furije ocenjena na najvišjo ceno med vsemi nastopajočimi reprezentancami na bližajočem se svetovnem prvenstvu v JAR. Izračunana cena španske reprezentance znaša 565 milijonov evrov.

Sledijo reprezentance, ki imajo tudi sicer največ možnost za uspeh na letošnjem SP: na drugem mestu je Brazilija (515 mio. evrov), tretje mesto pripada Franciji (450 mio. evrov), na četrtem mestu pa bomo našli konkurente slovenske reprezentance, Angleže (440 mio. evrov). Do desetega mesta sledijo še Italija (400 mio. evrov), Argentina (390 mio. evrov), Portugalska (340 mio. evrov), Nemčija (305 mio. evrov), Nizozemska (280 mio. evrov) in Srbija (185 mio. evrov).

Španija najbolj cenjena tudi na stavnicah
Svetovne stavnice, ki pripisujejo kvote za uspeh reprezentanc v JAR, tokrat največ možnosti dajejo prav najdražji reprezentanci Španije, na drugo mesto pa postavljajo Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.