Šport > Nogomet
4 ogledov

Srake Man Unitedu odščipnile točki

Newcastle : Manchester United 0:0
1/19
Žurnal24 main
Manchester United je v 33. kolu Premier League remiziral na gostovanju pri Newcastlu (0:0). Arsenal tako s tekmo manj za rdečimi vragi zaostaja za sedem točk.

Vragom v 90 minutah tekme ni uspelo zabiti zadetka na St James Parku, še najlepšo priložnost za zadetek pa je 20 minut do konca tekme zapravil veteran Ryan Giggs, ki z desetih metrov ni izkoristil podaje Patricea Evraja. Strel Valižana je za nekaj deset centimetrov švignil mimo vratnice domačega vratarja Tima Krula. Nogometaši Arsenala imajo tako s tekmo manj sedem točk zaostanka, ki pa ga lahko znižajo na le štiri, če v sredo pridejo do zmage pri Tottenhamu na White Hart Laneu. Pri srakah Harisa Vučkića ni bilo v postavi.

Drama v Londonu
Topničarji so na tekmi 33. kola remizirali proti Liverpoolu (1:1). Zmago so izpustili v 102. minuti tekme, to pa je njihov četrti remi v zadnjih petih prvenstvenih tekmah.

Jamiea Carragherja so morali v 63. minuti na nosilih odnesti iz igrišča. Branilca Liverpoola je staknil težjo poškodbo, potem, ko je z glavo udaril ob glavo soigralca Johna Flanagana. 33-letnega nogometaša so takoj odpeljali na pregled in slikanje glave v bolnišnico. Na klupskom Twitter-profilu so objavili, da bo s Carragherjev vse vredu.

Derbi angleškega prvenstva je svoj epilog dobil šele globoko v sodnikovem podaljšku, ko sta padla oba zadetka, oba iz enajstmetrovke. Najprej je Robin van Persie v 98. minuti Arsenal popeljal v vodstvo, potem, ko je Jay Spearing v kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Cesca Fabregasa. Liverpool je v zadnjih izdihljajih tekme izenačil. Emmanuel Eboue je v šestnajstmetrskem prostoru podrl Lucasa Leivo, Dirk Kuyt pa je z bele točke neubranljivo zatresel mrežo za točko. Arsenal šest tekem pred koncem za prvim mestom zaostaja za šest točk, Liverpool pa na zmago na stadionu Emirates čaka že 11 let.

Carlo lažje diha, Chelsea prek WBA
Medtem, ko je Chelsea s 3:1 premagal West Bromwich in malce znižal pritisk nad trenerjem Carlom Ancelottijem, se je na dnu Premier League zakuhal epski boj za obstanek. V rdeči coni se je zdaj znašel celo Blackpool, ki je bil v letošnji sezoni dolgo časa ena izmed največjih osvežitev, poraz proti neposrednemu tekmecu Wiganu (1:3) pa jih je pet tekem pred koncem potisnil na 18. mesto v ligi. V težavah ostaja tudi West Ham United, ki ga je na Upton Parku v zadnji minuti ugnala Aston Villa (2:1).

Na stadionu Hawthorns je nerazpoloženi Fernando Torres ostal na klopi Chelseaja, ki se je po zgodnjem zaostanku kljub vsemu vrnil za zanesljivo zmago. Praktično lastnoročno jim jo je podaril vratar Scott Carson, ki je z nekaj komičnimi posredovanji modre vrnil v igro, potem ko je Peter Odemwingie v 17. minuti elegantno preskočil Petra Čecha za svoj 12. gol sezone. Toda Carson je imel drugačne načrte, saj je že čez pet minut podaril zadetek Didierj Drogbaju za 1:1.

Nekdanji vratar Liverpoola je v 26. minuti še izpustil Drogbajev strel od daleč, po katerem ga je premagal njegov rojak Salomon Kalou. WBA je bil pred katastrofo, ko je po preprosti podaji s krila sam ostal Frank Lampard in zabil za 3:1. Torres je sicer vstopil v nadaljevanju in zabil svoj prvi gol za Chelsea, a je bil njegov prvenec zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Lestvica:
1. Man United 70 točk
2. Arsenal 63 (-1)
3. Chelsea 61 (-1)
4. M. City 56 (-1)
5. Tottenham 63 (-2)
6. Liverpool 49
...
17. Wigan 34
18. Blackpool 33
19. West Ham 32
20. Wolves 32 (-1)

Angleška liga, 33. kolo:

Birmingham City : Sunderland 2:0 (1:0)
Larsson (41), Gardner (66)

Blackpool : Wigan Athletic 1:3 (0:2)
Campbell (84); Rodallega (3), N'Zogbia (45), Eardley (66/a.g.)

Everton : Blackburn Rovers 2:0 (0:0)
Osman (54), Baines (75/11-m)

West Bromwich Albion : Chelsea 1:3 (1:2)
Odemwingie (17); Droga (22), Kalou (26), Lampard (45)

West Ham United : Aston Villa 1:2 (1:1)
Keane (2); Bent (37), Agbonlahor (90)

Arsenal : Liverpool 1:1 (0:0)
van Persie (90/11-m); Kuyt (90/11-m)

Newcastle : Manchester United 0:0 (0:0)

Torek, 26. aprila:
Stoke City : Wolverhampton

Sreda, 27. aprila:
Fulham - Bolton

Torek, 10. maja:
Manchester City : Tottenham

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.