Šport > Nogomet
24 ogledov

Stari znanec Pizarro novi nakup Bayerna

Pizarro Werder Bremen Schalke Bundesliga EPA
Perujski nogometni reprezentant Claudio Pizarro se spet vrača v vrste evropskega podprvaka Bayerna iz Münchna. Napadalec je v Španiji, po finalu kraljevega pokala, podpisal enoletno pogodbo, postal pa je četrta okrepitev Bavarcev.

Pred tem so njihove vrste popolnili branilec Dante, zvezni igralec Švicar Xherdan Shaqiri in vratar Tom Starke. Perujec Claudio Pizarro, ki je zadnja tri leta igral za Werder, je od leta 2001 do 2007 v dresu Bayerna v 174 tekmah dosegel 71 golov, osvojil pa je tri naslove državnega prvaka in en pokalni naslov.

Po odhodu iz Bayerna je imel neuspešno epizodo pri londonskem Chelseaju. Južnoameričan je sklenil dogovor z športnim direktorjem Christianom Nerlingerjem, ki naj bi v Madrid dopotoval tudi po Javija Martíneza, novic, da bi podpisal pogodbo z njim, pa zaenkrat še ni.

Pizarro je rekorder 1. Bundeslige po številu zadetkov tujih nogometašev, svojo namero o odhodu iz Bremna pa je razkril že v torek. V letošnji sezoni je za pristaniški klub zabil 18 golov in v nemški ligi dosegel že številko 160 zadetkov.

"To je bila zame zelo težka odločitev, ker imam zelo rad to ekipo in ta klub," je pred dnevi dejal 33-letni nogometaš, ki je v sredo na prijateljski tekmi odigral zadnje minute za zelene. "Ko se približujem koncu svoje kariere si želim poskusiti nekaj drugega. Še vedno ne morem reči, kaj to bo. Imam kar nekaj ponudb, ki jih premlevam."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.