Šport > Nogomet
24 ogledov

Stožice prvič ne bodo pokale po šivih

MOL načrtuje sredstva za Stožice v proračunu: predlog rebalansa je uvrščen na se Žurnal24 main
Za današnjo prijateljsko nogometno tekmo med Slovenijo in Belgijo je še možno kupiti vstopnice. Tiskovni predstavnik Nogometne zveze Slovenije Matjaž Krajnik pričakuje, da se bo danes zvečer v Stožicah zbralo okoli 11 tisoč navijačev slovenske nogometne reprezentance.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 na stadionu v Stožicah proti Belgiji odigrala svojo četrto tekmo, drugo prijateljsko.

V četrtek bo minilo natanko leto dni, odkar so varovanci Matjaža Keka v Stožicah pred rekordnimi 16.155 gledalci odigrali prvo uradno tekmo na novem stadionu v Ljubljani. Avstralijo so 11. avgusta 2010 premagali z 2:0. Od takrat je bil stadion, ki ima po uradnih podatkih 16.038 sedežev, še dvakrat razpordan. V kvalifikacijah za EP 2012 so ga navijači napolnili proti Ferskim otokom (zmaga s 5:1) in porazu proti Italiji z 0:1.

Četrti bodo na njem igrali Belgijci, ki po besedah Matjaža Krajnika ne prihajajo v spremstvu z organiziranimi navijači, tako da je kart za vse, ki si želite ogledati današnji obračun, še dovolj. Tiskovni predstavnik NZS na tekmi pričakuje 11 tisoč navijačev, kar bi pomenilo, da Stožice prvič, odkar gostijo tekme slovenske nogometne reprezentance, ne bodo pokale po šivih.

Do torka zvečer je bilo namreč prodanih okoli 10 tisoč vstopnic, ki bodo danes od 17. ure dalje vsem ljubiteljem nogometa in slovenske reprezentance na voljo še na dveh blagajnah pred stadionom.

Komentarjev 1
  • Gigii 10:09 10.avgust 2011.

    evo se je že začelo. Banda kaj ste pa spremenili lokacijo tekme! LV bi bil razprodan. A zveza bi tako ali tako naredila vse samo da bi tekme se špilale v Stožicah