Šport > Nogomet
4 ogledov

Suarez ni dovolil (novega) presenečenja

Luis Suarez
1/12
EPA
Urugvaj je prvi finalist Cope Americe, potem ko je po zaslugi dvakratnega strelca Luisa Suareza (v 53. in 56. minuti) v prvem polfinalu z 2:0 odpravil Peru. Prvi svetovni prvaki v zgodovini bodo v finalu lovili rekordni 15. naslov na južnoameriških prvenstvih.

Po slovesu Argentine in Brazilije so prvi favoriti letošnje Cope Americe čez noč postali nogometaši Urugvaja in to vlogo v polfinalu povsem upravičili. Z dvema zadetkoma Luisa Suareza v le treh minutah so v polfinalu gladko z 2:0 odpravili Peru in se uvrstili v veliki finale.

Napadalec Liverpoola se je prvič med strelce vpisal v 53. minuti, ko je njegov kolega v napadu Diego Forlan močno sprožil iz okoli 25 metrov, vratar Peruja je žogo še uspel odbiti, a le do Suareza, ki podobnih priložnosti ne zapravlja. Že tri minute kasneje je Suarez izvedel lepo akcijo z Alvarom Pereiro in postavil končni izid.

"V prvem delu je bilo težko. Peru se je organizirano branil, tako da smo se precej namučili. A prvi gol je vendarle prišel v pravem času, potem je bilo lažje," je po tekmi dejal Suarez, ki je igro zapustil v 70. minuti. "Eno je igrati s Suarezom, drugo brez njega. Bil je tarča ne preveč nežnih startov, zato nisem hotel tvegati. Ne bi ga rad izgubil za finale," je svojo odločitev o zamenjavi komentiral selektor Urugvaja Oscar Tabarez.

Na tekmi ni bilo veliko priložnosti, Peru, ki je od 69. minuti igral z igralcem manj, saj je sodnik izključil Juana Vargasa, je bil najbližje zadetku v 84. minuti. Po strelu Paola Guerrera je vratarju Fernandu Musleri žoga ušla, a jo je na poti prek črte še uspel zaustaviti.

V drugem polfinalu se bosta v noči na četrtek pomerila Venezuela in Paragvaj.

Copa America, polfinale:

Urugvaj : Peru 2:0 (0:0)
Suarez (53, 56)
RK: Vargas (69/Peru)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.