Šport > Nogomet
231 ogledov

Tako so po zmagi proti velikemu tekmecu slavili slovenski trener in izbranci

Simon Rožman Profimedia
Nogometaši Rijeke so se prebili v polfinale pokala.

V četrtfinalu hrvaškega pokalnega tekmovanja sta se pomerila Rijeka in Dinamo, presenetljivo pa so pred domačimi gledalci z 1:0 slavili izbranci slovenskega trenerja Simona Rožmana, ki so se tako prebili v finale.

"Pokal je vseeno specifičen, gre samo za eno tekmo, sklop nekih dogodkov lahko dvoboj obrne v eno ali drugo smer. Želja je, da bi šli v pokalu do konca. Na ta način se tudi obnašamo, predaje ni vnaprej. Vemo, kdo je na drugi strani, spoštujemo jih, a verjamem, da bomo do tekme v takšnem stanju, da bomo konkurenčni, z nekaj sreče pa jih lahko tudi presenetimo," je v intervjuju za Žurnal24.si o dvoboju z Dinamom, ki v hrvaškem prvenstvu prave konkurence niti nima, dejal mladi slovenski strokovnjak.

Simon Rožman Intervju Šport Rožman: Kultura do športa večja na Hrvaškem, nasvet dobim tudi pri prodajalki

Zagrebčane, ki so bili sicer pred zimskim premorom celo blizu preboja v izločilne boje lige prvakov, je z golom v 15. minuti izločil Antonio Čolak. Tekmo je sicer zaznamovala huda burja, v njej pa so se boljše znašli gostitelji. 

Zmaga je sicer izjemno razveselila nogometaše Rijeke, ti so uspeh bučno proslavili tudi v garderobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.