Šport > Nogomet
247 ogledov

"Teh težav nisem zmožen rešiti"

Carlo Ancelotti
Italijanski strateg je utišal govorice.

Carlo Ancelotti ne bo novi italijanski selektor. Mnogi so ga, potem ko je po neuspehu reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo zveza odstavila Giana Piera Venturo, videli na tem mestu, a je nekdanji trener Milana, Juventusa, Real Madrida, Chelseaja in Bayerna to možnost kategorično zanikal.

"Reprezentanca so sanje vsakega, ki se ukvarja z nogometom, tudi sam si močno želim voditi najboljše italijanske nogometaše. A menim, da je zaenkrat to še prekmalu. Moja prioriteta je klub, saj trener in selektor nista enaki delovni mesti," je dejal Ancelotti.

Italija je v kvalifikacijah izpadla v dodatnih kvalifikacijah, izločila jo je Švedska. "Italijanski nogomet ima resne težave, ki jih sam nisem zmožen rešiti. Vedno je za neuspeh kriv trener, kar pa ni pravo razmišljanje. Obstaja strukturni problem. Mi smo ena redkih držav, ki nima stadionov na visoki ravni, ti so tudi na pol prazni. To zagotovo ni bila napaka Venture," je še ocenil Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice