Šport > Nogomet
30 ogledov

Tekma Francija - Anglija bo

navijači stadion teroristični napad EPA
Francoska nogometna zveza je sporočila, da se bodo v torek na prijateljski tekmi kljub petkovim terorističnim napadom v Parizu pomerili reprezentanci Anglije in Francije.

"Angleški nogometni zvezi smo med pogovorom zagotovili, da ni tveganja, zato smo se odločili, da tekma bo," je povedal predstavnik francoske nogometne zveze in dodal, da imajo britanske oblasti vso pravico, da same ocenijo položaj.

Med sinočnjimi terorističnimi napadi sta na Stade de Francu igrali reprezentanci Francije in Nemčije, med tekmo pa se je slišalo tri glasne eksplozije ob stadionu.

Štirje ljudje so umrli, več jih je bilo ranjenih. Francoskega predsednika Francoisa Hollanda, ki se je ogledal tekmo, so nemudoma evakuirali, ekipi pa sta odigrali do konca.

Večina navijačev se je iz tribun v strahu prebila na zelenico, kjer so dlje časa čakali, da so varnostniki in policija zavarovali izhode. Nemški nogometaši so iz varnostnih razlogov noč prebili kar na omenjenem stadionu.

Tekma se bo igrala na londonskem stadionu Wembley.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.