Šport > Nogomet
766 ogledov

Thiago Silva se je vrnil domov, prizori pa jemljejo sapo

Thiago Silva Profimedia
Več deset tisoč navijačev je na stadionu Maracana pozdravilo vrnitev brazilskega nogometaša Thiaga Silve.

Nepregledna množic navijačev je na posebni prireditvi na stadionu Maracana v Rio de Janeiru pozdravila vrnitev legendarnega nogometaša Thiaga Silve k domačemu Flumineseju, poroča nemšk tiskovna agencija dpa.

"Tudi v najlepših sanjah si nisem znal predstavljati, da bom doživel ta trenutek tukaj na prelepi Maracani," je zbranim ob vrnitvi v domovino povedal 39-letni nogometaš. Po ocenah prirediteljev se je na tribunah zbralo 55.000 ljudi, kar je ena največjih prireditev ob predstavitvi nogometašev v Braziliji.

Silva je zadnje štiri sezone odigral za londonski Chelsea, s katerim je leta 2021 osvojil tudi ligo prvakov. Nato pa se ob koncu sezone za mnoge presenetljivo odločil za selitev k Flumineseju. "Mislim, da to kaže mojo ljubezen do kluba," je dejal nogometaš in dodal: "Nič ni lepšega kot vrnitev na kraj, kjer se je vse začelo."

Pred selitvijo k Chelseaju leta 2020 je Silva osem sezon igral za Paris Saint-Germain. Pred tem je brazilski reprezentant igral tudi za Milan in moskovski Dinamo. Po Marcelu je Silva že drugi izkušeni nogometaš, ki se je vrnil k branilcem naslova v tekmovanju Copa Libertadores, južnoameriški različici evropske lige prvakov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.