Šport > Nogomet
19 ogledov

Tim zabil dva gola, a ostal brez Evrope

Tim Matavž je dal dva gola. Drugega za podaljšek. A so vseeno izgubili. (Foto: E EPA
Tim Matavž je zavrnil Napoli in ostal brez Evrope, saj je z Groningenom po pravi drami v nizozemskih kvalifikacijah ostal brez Evropske lige. Po enajstmetrovkah grejo v Evropo igralci Haaga.

Nogometaši nizozemskega prvoligaša Den Haaga so si v dodatnih tekmah priigrali nastop v prihodnji sezoni Evropske lige. Klub slovenskega reprezentanta Aleksandra Radosavljevića je bil v odločilni tekmi za zadnje mesto, ki je vodilo v evropska tekmovanja, po enajstmetrovkah boljši od Groningena, za katerega igra Tim Matavž.

Den Haag je na prvi tekmi zmagal 5:1, na nedeljski povratni pa je bil po rednem delu Groningen (Matavž je zadel za 1:0 in v 88. minuti z bele točke za 5:1) boljši z enakim izidom. V podaljšku ni bilo odločitve, pri izvajanju enajstmetrovk pa so bili uspešnejši Radosavljević in soigralci (4:3) ter si priigrali prvo evropsko tekmovanje po letu 1987. Ker je Matavž, ki je sezono sklenil s 17 zadetki, pred dnevi zavrnil Napoli, bo tako v naslednji sezono znova brez Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.