Šport > Nogomet
1056 ogledov

To je imel Albert Riera za povedati o domnevnem odvzemu točk Olimpiji

Albert Riera Profimedia
Trener Olimpije se ne želi ukvarjati z govoricami, temveč zgolj z naslednjo tekmo.

Strateg na klopi ljubljanske Olimpije Albert Riera se na današnji redni novinarski konferenci pred naslednjo prvenstveno tekmo ni izognil odzivu na četrtkove zapise nekaterih medijev, da naj bi prvoligašu grozil odvzem točk. Navedbe so se sicer izkazala za netočne, Riera pa pravi, da se v trenerskem štabu s tovrstnimi zadevami ne ukvarjajo.

Trener ljubljanskega prvoligaša, vodilne ekipe državnega prvenstva, je pred sobotno tekmo proti mestnem tekmecu Bravu dodal, da so v klubu ljudje, ki so odgovorni za takšne zadeve in jih urejajo.

Navedbe o tem, da naj bi bil klub tik pred izgubo prvenstvenih točk, je sicer že včeraj demantirala Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki je pojasnila, da postopki Evropske nogometne zveze (Uefe) v zvezi s pregledom finančnega poslovanja slovenskih klubov, ki so nastopili v evropskih tekmovanjih, niso zaključeni in da roki še tečejo.

Olimpija Brez milosti Šport Uefa udarila po Olimpiji, sledi odvzem točk, kazen je lahko še hujša

Riera je uvodni del druženja z novinarji namenil prihajajoči tekmi z Bravom, tudi (še) ni želel govoriti o derbiju 13. kroga proti Mariboru, ki se je ta teden okrepil z zvezdnikom Josipom Iličićem, kar je Riera pozdravil, češ da je to "dobrodošlo za dvig kakovosti celotnega prvenstva". Na vprašanje, koliko časa je Riera namenil četrtkovim zapisom in ali je o tem kaj govoril z igralci, je Španec kot iz topa izstrelil: "Nič!"

"Nima smisla zapravljati energije z nečem, kar ni v mojih rokah. Obenem to ni moja težava. Gre za nekaj, kar se me ne tiče, saj ne morem spremeniti situacije. Kar lahko jaz storim, je, da iz te ekipe naredim zmagovito ekipo, da osvajamo po tri točke. Glede ostalega pa, ne pozabite, da imajo vsi klubi vsak svoje težave in mi skušamo rešiti naše. V klubu imamo odgovorne za to," je poudaril Riera. "Nočem biti nesramen oziroma nevljuden, vendar to ni moje delo. Jaz se ukvarjam z našimi treningi, našimi igralci, kako se lahko izboljšamo. V to usmerjam svojo energijo. Ostalo je izguba energije."

Albert Riera | Avtor: Profimedia Profimedia

Z Riero se je glede zapisov v medijih strinjal tudi vratar Denis Pintol, ki je poudaril, da fantje v slačilnici o tem sploh niso nič govorili. "V ekipi vlada dobro vzdušje. Osredotočeni smo na naslednjo tekmo, ki nas čaka," je poudaril vratar. Na vprašanje, koliko so se igralci z medijskimi zapisi ukvarjali v garderobi, je zatrdil: "Nič! Mi imamo svoje delo."

Potem ko so v četrtek pri Ekipi SN poročali o kaznih, ki da te dni grozijo vodilnemu moštvu državnega prvenstva, so danes zapisali, da "odvzema točk, o katerem smo pisali včeraj, ne bo". Med drugim so danes v članku dodali, da "črni scenarij ni morda tako dokončno zapečaten, kot smo mislili (in posredovali)".

Tudi pri portalu Sportklub, ki so se v četrtek sklicevali na svoje vire, so danes objavili, da "uradni postopki proti zmajem še niso stekli, sporočilo o postopkih Uefe pa pomeni, da ima Olimpija še kar nekaj časa za reševanje zaostalih obveznosti, vsaj v jesenskem delu sezone pa ji očitno z naslova Uefe kazni ne grozijo."

Olimpijo sicer konec tedna v Šiški čaka prvenstvena tekma 12. kroga pri Bravu, ki bo dvoboj najboljšega in najslabšega napada lige, so zapisali pri NZS.

NK Olimpija | Avtor: Twitter NK Olimpija Twitter NK Olimpija

Pri NZS so se že v četrtek odzvali glede na zapise, da naj bi se ljubljanski Olimpiji obetala kazen zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti. Kot so dejali v sporočilu za javnost, postopki Evropske nogometne zveze (Uefa) za preverjanje finančnega poslovanja slovenskih klubov, ki so nastopili v evropskih pokalih, še tečejo.

Kot so pojasnili na NZS, morajo klubi o poravnavanju obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb ter iz naslova prestopov igralcev Uefi prvič poročati po stanju na dan 30. 6., drugič pa po stanju na dan 30. 9., z rokom za oddajo drugega poročila do 18. oktobra 2022. Šele po drugem poročilu sledi odločitev Uefinega odbora za finančni nadzor (CFCB), ki med drugim odloči tudi o morebitnem dodatnem poročanju po stanju na dan 31. 12. ter v okviru svojih pristojnosti tudi o morebitnih sankcijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.