Šport > Nogomet
8 ogledov

Točka Novakovića, poškodba Riberyja

Milivoje Novaković je igral do 84. minute. (Foto: EPA)
1/17
Žurnal24 main
Köln je s Kaiserslauternom v 18. kolu Bundeslige remiziral, a izenačujoči zadetek prejel z igralcem več. Bayern je izgubil zmago v zadnjih minutah, za nameček pa se je znova poškodoval še Ribery.

Zadnjo tekmo Bundesligo sta odigrala Kaiserslautern in Köln. Razšla sta se z 1:1. Milivoje Novaković je bil na igrišču do 84. minute, Miša Brečka pa ni bilo v kölnskem moštvu. Za kozličke je v 29. minuti zadel Lukas Podolski, izenačil pa je Jan Moravek z igralcem manj, saj je bil v 39. minuti izključen Srdjan Lakić.

Pred začetkom nadaljevanja sezone so pri Bayernu Münchnu optimistično napovedovali lov za (pre)močno Borussio Dortmund, toda lov za tradicionalnimi rivali se ni začel dobro za Bavarce. Res je, da se je po mesecih odsotnosti vrnil Arjen Robben, toda le po sili razmer, saj je že sredi prvega polčasa zamenjal drugega "steklenega" soigralca - Francka Riberyja -, ki si je kot kaže znova poškodoval koleno. Bayern je sicer kmalu povedel z golom Thomasa Müllerja, nato pa je kapetan Philipp Lahm zapravil najstrožjo kazen, kar je v zadnji minuti prvega polčasa uspelo tudi Wolfsburgovemu napadalcu Grafiteju. V izdihljajih tekme je Sascha Riether rešil točko domačim in še bolj zagrenil bavarski večer.

Nov interesent za Sarmo: Schalke!
Za slovenskega vratarja Samirja Handanovića se ogreva vse več evropskih velikanov. Zadnji na spisku klubov, ki se jim je Sarma usedel v srce, je Schalke 04, ki išče čuvaja mreže zaradi negotove usode Manuela Neunerja, ki naj bi prej ali slej odšel iz kluba. Po nekaterih informacijah se bo poleti preselil v Bayern. Trener Felix Magath pa bi med vratnicama namesto njega najraje videl Handanovića, pišejo italijanski mediji.

Bomba: Real želi Van nistelrooyja!
Pri Realu Madridu se José Mourinho še vedno ni odpovedal zimskemu nakupu napadalca. Potem, ko je s svojega seznama prečrtal Emmanuela Adebayorja in Miroslava Kloseja, je Portugalec skupaj z ostalimi funkcionarji pri baletnikih zdaj vrgel oko kar na nekdanjega realovca Ruuda van Nistelrooyja. Nemški mediji celo poročajo, da naj bi Nizozemec ves nervozen zapustil nedavni trening Hamburga z besedami: "Ali me pustite oditi, ali pa ne bom nikoli več igral za Hamburg!" Toda Nemci se ne dajo, saj želi kraljevi klub Van Nistelrooyja kar zastonj, za nameček pa ekipa iz pristanišča ob njegovem morebitnem odhodu sploh ne bi imela napadalca!

Vodilna ekipa Bundeslige Borussia Dortmund je zabila tri gole v šestih minutah, s 3:1 položila na pleča tretjeuvrščeni Bayer in si zagotovila že 13 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Mainzem. To je bila že 15. zmaga rumeno-črnega moštva na 18 ligaških tekmah. Pri Bayerju je kapetan Michael Ballack sedel na klopi po več kot štirimesečni odsotnosti zaradi poškodbe.

Lestvica:
1. Dortmund 46 točk
2. Hanover 34
3. Mainz 33
4. Leverkusen 33
5. Bayern 30
...
16. Köln 16
17. Stuttgart 15
18. Mönchengladbach 13

Nemška liga, 18. kolo:

Bayer Leverkusen : Bor. Dortmund 1:3 (0:0)
Kiessling (80); Grosskreutz (49, 53), Götze (55)

Werder Bremen : Hoffenheim 2:1 (1:0)
Pizarro (37), Frings (90); Vukčević (87)

Stuttgart : Mainz 1:0 (0:0)
Harnik (79)

Wolfsburg : Bayern München 1:1 (0:1)
Riether (86); Müller (7)
Lahm (Bayern/21) in Grafite (Wolfsburg/45) sta zapravila enajstmetrovki.

Nürnberg : Bor. Mönchengladbach 0:1 (0:1)
Neustädter (8)
Pinela (Nürnberg/86) je zapravil enajstmetrovko.

St. Pauli : Freiburg 2:2 (1:0)
Ebbers (13), Asamoah (68); Cisse (61, 75)
Cisse (Freiburg/10) je zapravil enajstmetrovko.

Schalke : Hamburger SV 0:1 (0:0)
Van Nistelrooy (53)

Eintracht : Hannover 0:3 (0:2)
Abdellaoue (15), Schulz (21), Ya (89)

Kaiserslautern : Köln 1:1 (0:1)
Moravek (51); Podolski (29)
RK: Lakić (39, Kaiserslautern)
Milivoje Novaković je za Köln igral do 84. minute, Miša Brečka ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.