Šport > Nogomet
13147 ogledov

Toliko bodo zaslužili slovenski sodniki. Vinčić: To je bil čustven trenutek

Slavko Vinčić Profimedia
V finalu lige prvakov bodo sodili slovenski sodniki.

Največjo klubsko nogometno tekmo na svetu bodo sodili slovenski delilci pravice, vlogo glavnega sodnika bo opravljal Slavko Vinčić. Tudi zanj je nastop v finalu lige prvakov nekaj posebnega.

"Ko sem izvedel novico, je to bil zame zelo čustven trenutek, še zdaj, ko govorim o njem, me prevevajo močna čustva. To je težko opisati," je za uradno spletno stran tekmovanja dejal Vinčić. "Ponosen sem, da bom na največji tekmi na svetu predstavljal slovenske sodnike, nogometno zvezo in državo samo," je še dodal.

"Če sem pošten, na začetku svoje sodniške poti niti nisem razmišljal o tem, da bom kdaj sodil finale lige prvakov. Zame je to velika stvar," je o svoji 25-letni karieri dejal Vinčić.

"Tako kot vsem ostalim, ko zaslišijo znano glasbo, se mi poviša srčni utrip. Dobiš kurjo polt. To se zgodi prav vsakič, vedno sem ponosen in srečen, a po drugi strani sem tudi osredotočen na svoje dolžnosti in pripravljen, da povrnem zaupanje."

Slavko Vinčić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na tokratni obračun se ni posebej pripravljal: "Seveda gre za velik dogodek, a se priprava ne razlikuje od drugih tekem. Obe moštvi tako ali tako dobro poznamo, a osvežili bomo svoje znanje, se pogovorili z našimi nogometnimi analitiki in bili pripravljeni. Moramo ostati osredotočeni, saj nas čaka pomembno delo."

Pri španski Marci so zapisali, da bo Vinčić za sojenje prejel 10 tisoč evrov, stranska sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič po tri tisoč evrov, sodnik v sobi za VAR, kjer bosta delovala Nejc Kajtazović in Rade Obrenović, pa 4.000 evrov. Četrti sodnik bo Francoz François Letexier, vloga sodniške rezerve je pripadla rojaku slednjega Cyrilu Mugnierju, podporo pri VAR pa bo nudil Italijan Massimiliano Irrati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • lojs 19:28 01.junij 2024.

    ender kje sidej se drkat

  • Ender3 19:26 01.junij 2024.

    Saj zasluške takšnih nihče ne bo komentiral. Skrivajo jih pred javnostjo kot, Tomčeva, Zver in Bogovič.

  • timja 19:20 01.junij 2024.

    debilni naslov do amena.....kaže vso zahojenost novinarja in slovensko zaplonkanost....pa koga boli koliko bodo dobili, toliko kolikor jim zveza da....pomembno je da bodo pošteno!!!! sodili in nič drugo, zato so tam

Sorodne novice