Šport > Nogomet
2772 ogledov

Totalen kaos: protestnemu odhodu z igrišča sledil vdor navijačev

X
Tekma je bila naposled odpovedana.

Ključni derbi v najmočnejši nigerijski nogometni ligi med vodilnima ekipama Enugu Rangers in Enyimbo je bil v nedeljo zvečer prekinjen, potem ko so sodniki domači ekipi dosodili enajstmetrovko, gostje pa so odšli z igrišča. Nato je na stotine navijačev vdrlo na igrišče.

"Orientalski derbi", kot mu pravijo v Nigeriji, med vodilnima ekipama prve lige je bil na stadionu Nnamdi Azikiwe v mestu Enugu na jugovzhodu države povsem razprodan.

 | Avtor: X X

Tekma seje odvijala brez golov, nato pa so domači Rangers dobili najstrožjo kazen, saj je eden izmed gostujočih branilcev povlekel domačega napadalca.

A gostje se s to odločitvijo niso strinjali in so v protestu zapustili zelenico. Na igrišče so vdrli tudi navijači in povzročali nemir, tako da je bila tekma posledično prekinjena, piše francoska tiskovna agencija AFP. Na vrhu nigerijskega prvenstva tako zaenkrat z dvema točkama prednosti ostaja Enugu.

Enyimba je pozneje na družbenih omrežjih objavila, da je nezadovoljna z načinom, kako se je derbi končal, in zapisala, da je prišla igrati nogomet in ne vojno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.