Šport > Nogomet
261 ogledov

Tragedija bivšega igralca Fiorentine: korona vzela strica, sin padel z balkona

Michele Bacis Reševalni pas/Twitter
Družino nekdanjega branilca Fiorentine sta prizadeli dve veliki tragediji.

Nekdanjemu italijanskemu nogometašu Micheleju Bacisu je najprej nedavno zaradi koronavirusa umrl stric, zdaj pa ga je prizadela še hujša tragedija, saj mu je preminil še 8-letni sin.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi se deček igral na balkonu, ko mu je spodrsnilo, tako da je padel in pristal na pločniku pod zgradbo. Urgentno je bil sicer prepeljan v bolnišnico, a je tam podlegel poškodbam.

Bacis je svoj čas veljal za zelo solidnega branilca, kateremu pa nikoli ni uspel preboj v Serie A, saj je večino kariere preživel v Serie B, bil pa je pogosta tarča italijanskih nogometnih velikanov v času njihovih največjih kriz.

Kariero je začel pri mladih selekcijah Atalante, svoje prve članske nastope pa je vpisal v dresu Triestine, kjer se je tudi zadržal najdlje časa, preden ga je v svoje vrste zvabila velika Fiorentina, ki se je tudi po njegovi zaslugi po bankrotu ekspresno vrnila v Serie A, kjer pa za Bacisa ni bilo mesta, zato je bil prodan v Arezzo.

Michele Bacis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Kasneje si ga je zaželel še en velik italijanski klub, Genoa, ki je bila zaradi nameščanja tekem izločena celo v Serie C. Tam je kljub dodatni kazni odbitka šestih točk z Bacisom v prvi postavi takoj spet napredovala v Serie B, Bacis pa je do konca kariere igral še za Avellino, Cremonese, Monzo, Paganese in Arezzo, kjer je po končani karieri tudi prevzel vodenje mlajših selekcij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice