Šport > Nogomet
9073 ogledov

Tretja smrt v manj kot dveh tednih, tokrat 20-letnik

žoga nogomet Simbolična fotografija.
Nogometni svet je pretresla nova tragedija.

Norveška je zavito v črno. V 21. letu je za posledicami akutne okužbe umrl Adrian Lillebekk Ovlien, mladi nogometaš drugoligaša Kongsvinger.

20-letnik je tretja smrtna žrtev iz nogometnega sveta v manj kot 14 dneh, potem ko sta športno javnost nedavno pretresli smrti 31-letnega Davideja Astorija in 18-letnega Thomasa Rodrigueza.

Sveča Italija žaluje Šport Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

Lillebekk je veljal za obetavnega norveškega nogometaša. Igral je na položaju branilca v klubu Kongsvinger in v 114 tekmah dosegel pet golov. Uspešno je napredoval skozi vse selekcije norveške izbrane vrste, nato pa je včeraj nenadoma umrl za posledicami skrivnostne okužbe.

"Adriana Lillebekka Ovliena smo danes prepeljali v bolnišvico v Ullevålu. Umrl je za posledicami akutne okužbe. Naše misli so z njegovo družino in bližnjimi," je sporočil klub.

Thomas Rodriguez Tragedija Šport Ponoči umrl še en nogometaš, tokrat 18-letnik

"Ne morem vam povedati ničesar drugega kot to, da se je akutna okužba razširila v krvni obtok. Zelo nam je težko. Ne glede na to, kaj je botrovalo temu, je smrt 20-letnika velika tragedija," je za norveško TV2 povedal odvetnik Åge Henning Andersen.

Oglasil se je tudi tiskovni predstavnik norveške nogometne zveze Yngve Haavik, ki je dejal: "To je tragično. Mladenič je imel pred seboj celo življenje. Moje misli so z njegovo družino in vsemi v klubu. To je žalosten dan za norveški nogomet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice