Šport > Nogomet
30 ogledov

Tretjina nogometašev je depresivnih

FIFPro sindikat poklicnih nogometašev EPA
Mednarodni sindikat poklicnih nogometašev (FIFPro) je objavil študijo, ki pravi, da tretjina nogometašev trpi za depresijo in anksioznostjo.

Preiskava, ki jo je vodil sindikatov šef zdravniške službe Vincent Gouttebarge, je pokazala, da ima 38 odstotkov od 607 izprašanih aktivnih nogometašev simptome depresije. Študija je še pokazala, da v depresijo največkrat vodijo resne poškodbe, nezadovoljstvo s statusom v ekipi, ne dovolj velika minutaža, sedenje na klopi za rezervne igralce, itd.

Raziskavo so izvedli tudi na 219 nekdanjih nogometaših. Potrdili so, da ima 36 odstotkov teh iste simptome. Tako zdajšnji (23 odstotkov) kot nekdanji nogometaši (28) pa trpijo tudi za nespečnostjo. Preiskovali so še težave z alkoholom pri nogometaših. Pri aktivnih ima težave devet odstotkov, pri nekdanjih pa 25 odstotkov.

Študijo so delali v Belgiji, Čilu, na Finskem, v Franciji, na Norveškem, v Paragvaju, Peruju, Španiji, Švici in na Švedskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.