Šport > Nogomet
31 ogledov

Trpljenje mladega Mamadouja

Mamadou Coulibaly Pescara Žurnal24 main
Pred dnevi se je v začetni postavi italijanskega prvoligaša prvič znašel nogometaš z zelo zanimivo bližnjo preteklostjo.

Pretekli konec tedna se je Pescara, zadnjeuvrščena ekipa italijanske Serie A, na domačem igrišču pomerila s slovitim AC Milanom. Srečanje se je končalo z remijem (1:1), celotno tekmo za "delfine" pa je odigral Mamadou Coulibaly.

Gre za 18-letnega Senegalca, ki je polnoleten postal šele pred devetimi tedni, le nekaj mesecev prej pa je kot brezdomec spal v maroškem pristanišču in upal na lepšo prihodnost. 

Do Maroka zlahka, nato ...

Coulibaly se je rodil 3. februarja v skoraj dvomilijonskem Thièsu, kot veliko sodržavljanov v življenju ni imel toliko možnosti kot njegovi evropski vrstniki, posebej ne mladi nogometaši. Pri svojih 16 letih se je odločil, da bo usodo vzel v svoje roke.

"Nekega dne sem vzel nahrbtnik, izključil mobilnik in odšel iz šole. Starši so mislili, da sem mrtev, saj se jim nato nisem javil več kot tri mesece," je svojo pripoved za italijanske medije začel Coulibaly.

"Z avtobusom sem iz Senegala prišel v Maroko. To je bil najlažji del poti. Nato bi se moral vkrcati na ladjo za Evropo, a denarja nisem imel. Več dni sem spal v pristanišču in upal, da me bo kdo pripeljal na drugo stran morja. Imel sem srečo, da sem kmalu dobil priložnost za pot v Italijo," je pojasnil Coulibaly.

Po prihodu na Apeninski polotok je več mesecev bival na rimskih ulicah. "Bil sem brez denarja. Spal sem na cesti in če sem dobil za sendvič, ni bilo srečnejšega človeka od mene," je dejal mladi Afričan, ki je po spletu okoliščin pristal v Pescari.

Tam je na nekem igrišču pokazal svoj repertoar nogometnih veščin in ogledniki "delfinov" so ga zvabili v svojo akademijo. Letošnjega 2. marca je s klubom podpisal dveletno profesionalno pogodbo, sledilo je prvo srečanje za mladinsko ekipo Pescare, konec marca pa že debi v elitni Serie A ob porazu (3:0) proti Atalanti Jasmina Kurtića.

Da je Coulibaly iz pravega testa, priča tudi dejstvo, da je v nedeljo začel v prvi postavi in proti Milanu na položaju centralnega vezista odigral vso srečanje. 

Mamo zelo pogreša

Pescara bo letos po vsej verjetnosti izpadla v Serie B, toda mladi Mamadou se s tem najbž ne bo preveč obremenjeval. Njegovo življenje je ubralo povsem drugačno smer in čakajo ga novi izzivi. Še vedno pa ni popolnoma zgladil spora s starši, ki so mu odhod seveda hudo zamerili.

"Bili so zelo jezni name, ker sem pobegnil od doma. Oče dolgo ni hotel govoriti z menoj, komaj sva se pobotala. Mati je veliko prejokala, ko ni vedela, kje sem. Nisem je videl že dve leti in zelo jo pogrešam," je priznal Coulibaly, ki se bo z družino sestal takoj po koncu sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.