Šport > Nogomet
21 ogledov

Tudi Zoff hvali Handanovića

slovenija srbija reprezentanca handanović Reuters
Slovenci Samirja Handanovića že nekaj sezon uvrščamo med najboljše vratarje na stari celini. Zdaj pa slovenski reprezentančni vratar s svojimi obrambami osvaja srca tudi drugod po Evropi.

Rožnata Gazetta dello Sport je v torkovi izdaji tako spisala pravi hvalospev na račun vratarja Slovenije in Udineseja Samirja Handanovića. Novinarji uglednega italijanskega časnika so roke 27-letnika proglasili kar za zlate in dodali, da je Ljubljančan zadnji zaklad kluba iz Vidma. Gazetta še dodaja, da je Handanović trenutno nedvomno med najboljšimi vratarji na svetu, njegova cena pa dosega 20 milijonov evrov. Kvalitete Handanovića so med drugimi opazili tudi pri Milanu, ki je pred dnevi pokazal zanimanje za njegove usluge, a naj bi vsaj za zdaj rdečo-črne odvračala predvsem (previsoka) cena.

V prispevku je svoje mnenje o Handanovićevih kvalitetah podal tudi legendarni italijanski vratar Dino Zoff. "Handanović je najboljši v Serie A," je med drugim dejal nekdanji selektor azzurov in dodal, da trenutno ne pozna vratarja z boljšimi refleksi od Handanovića. "Gre za zelo konstantnega vratarja. Fizične predispozicije pa so več kot primerne za vrhunskega vratarja," je še povedal Zoff.

Gazzetta se je ob koncu dotaknila še prihodnosti našega najboljšega vratarja. Dejstvo je, da ga mediji v zadnjih prestopnih rokih vseskozi povezujejo s številnimi zvenečimi klubi, a je na koncu vselej ostal v Vidmu. To bi se utegnilo spremeniti že poleti, ko bo Handanović znova med najbolj "vročimi". Trenutno naj bi največ zanimanja kazal Milan. Vsekakor pa se Videmčanom obeta lepa odškodnina. Handanović je sicer že večkrat ponovil, da ga zanima le prestop v elitni klub, sicer pa raje ostane blizu Slovenije.

Komentarjev 1
  • matt5 16:35 18.oktober 2011.

    itak,sarma legenda