Šport > Nogomet
51 ogledov

Uefa: brez izbrisa kartonov pred finalom

barcelona terry puyol chelsea rdeči karton EPA
Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) so potrdili, da ne nameravajo izbrisati rumenih kartonov kaznovanim nogometašem Chelseaja in Bayerna, ki bodo morali izpustiti majski finale Lige prvakov v Münchnu. Pri Uefi so še dodali, da pravil ne nameravajo spremeniti še vsaj tri leta, čeprav bodo na prihajajočem Euru strpnejši.

Združenje nogometnih sindikatov (FIFPro) je v torek sporočilo, da je Uefa zavrnila njihovo prošnjo za "amnestijo" šestih nogometašev Chelseaja in Bayerna Münchna, ki so na povratnih tekmah polfinala Lige prvakov prejeli izključujoči tretji rumeni karton, zaradi katerega bodo po pravilih tekmovanja morali izpustiti finale na Allianz Areni.

• Pred finalom LP: kaznovani želijo amnestijo

To pomeni, da bodo Branislav Ivanović, Ramires in Raul Meireles (vsi Chelsea) ter Luiz Gustavo, David Alaba in Holger Badstuber (vsi Bayern) izpustili eno največjih tekem kariere. FIFpro je na Uefo pritisnil zato, ker je po zgledu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) za prihajajoči Euro 2012 sprejela pravilo izbrisa kartonov po četrtfinalnih tekmah, česar pa ni hotela ponoviti pri svojem najelitnejšem klubskem tekmovanju.

"Opravili smo tri sestanke s predstavniki ECA (Evropsko združenje klubov, op .a.) in ostalimi, na katerih smo potrdili pravilo za naslednja tri leta," je dejal Michael van Praag, predsednik delovne komisije pri Ligi prvakov. "Nismo prejeli niti ene zahteve glede pravila rumenih kartonov, niti od predstavnika Bayerna, pravilo pa bomo uveljavljali v naslednjih treh letih. Različna pravila lahko veljajo v različnih tekmovanjih. Trenutna pravila so rezultat skrbnega in demokratičnega postopka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.