Šport > Nogomet
57 ogledov

V tretje gre rado, v 13. gre Wenger

arsenal manchester united EPA
Francoski strateg Arsene Wenger je po 13 letih prišel do prve zmage proti Joséju Mourinhu v angleški Premier League.

V derbiju 36. kroga elitnega angleškega prvenstva sta se na Emiratesu pomerila Arsenal in Manchester United. V 54. minuti srečanja je domače v vodstvo popeljal Granit Xhaka, tri minute kasneje pa je končni izid postavil Danny Welbeck in potrdil prvo premierligaško zmago Arsena Wengerja nad rivalom, ki ga je nekoč označil za "specialista za neuspeh".

arsenal manchester united | Avtor: EPA EPA

Wenger je v preteklih 12 obračunih moral petkrat priznati premoč nekdanjemu trenerju Chelseaja, sedem tekem pa se je končalo z neodločenim izidom. Trinjastica mu je prineslo srečo, a Wenger v končnem rezultatu ni videl osebne zmage. "To ni dvoboj trenerjev, temveč ekip," je bil odločen trener londonskega kluba.

Arsenal ima še vedno realne možnosti za preboj med štiri najboljše ekipe na Otoku, ki prinašajo nastop v naslednji sezoni Lige prvakov. Manchester United bo sezono najverjetneje končal na petem oziroma šestem mestu.

arsenal manchester united | Avtor: EPA EPA

Premier League, 36. krog:

Liverpool - Southampton 0:0 (0:0)

Arsenal - Manchester United 2:0 (0:0)
Xhaka 54., Welbeck 57.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.