Šport > Nogomet
34 ogledov

Vasle: "Ne bo nas več treba biti sram"

Juan Vasle v novi dvorani v Stožicah. (Foto: Lojze Grčman) Žurnal24 main
Tako kot mnogi drugi je s fotografskim aparatom v roki vidno navdušen v Stožice prišel tudi izvrstni operni pevec in prav takšen poznavalec športa, še posebej nogometa, Juan Vasle.
Samo upam, da bo šla Slovenija naprej počasi. Če greš tako in padeš, ni hudega. Če greš pa hitro in padeš, se morda sploh ne pobereš.
Juan Vasle

"Kot ljubitelj športa sem izjemno vesel. Ljubljana je potrebovala objekt, kot ga ima vsako glavno mesto na svetu. Ne bo nas več treba biti sram, ko bodo prihajale velike reprezentance. Bežigrad je imel zelo dobro energijo, vendar je bil zastarel. Samo še opera manjka in imeli bomo vse (smeh)," je za zurnal24.si dejal Juan Vasle.

Torek je bil dan za Špance, v sredo jih zamenjajo Avstralci. V javnosti so se slišali tudi pomisleki, da bi utegnili slovenski nogometaši po odličnih nastopih na svetovnem prvenstvu podcenjevati nasprotnika oziroma da bi jim padla motivacija. Vasle takšnih strahov ne pozna: "Niti eno niti drugo. Menim, da je bilo ravno prav, da je Slovenija šla korak naprej. Ne prevelik. Preveliki koraki dajejo trenutno evforijo ljudem, dolgoročno pa včasih škodijo. Slovenci so igrali bolje kot na prejšnjem svetovnem prvenstvu. Moramo vedeti: v zadnjih letih dve uvrstitvi na SP, ena na EP in skoraj ena na EP – to je za tako majhno reprezentanco, kot je Slovenija, ogromno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.