Šport > Nogomet
346 ogledov

Velikemu zvezdniku zmanjšali prvotno kazen štirih let, kmalu bo nazaj

Paul Pogba Profimedia
Cas zmanjšal kazen Pogbaju na 18 mesecev.

Športno razsodišče v Lozani (Cas) je francoskemu nogometašu Paulu Pogbaju zmanjšalo kazen zaradi pozitivnega testa na testosteron z 48 na 18 mesecev, poročajo britanski in francoski mediji. Na dopinškem testu je padel avgusta 2023 po tekmi Serie A z Udinesejem.

Po razsodbi bo lahko Pogba zdaj pričel trenirati že januarja prihodnje leto, na zelenice pa se bo vrnil marca 2025, piše Daily Mail.

Juventus je Francozu lani oktobra prenehal plačevati obveznosti iz pogodbe. Pogba je tako prejel le minimalen znesek, ki nogometašu v Italiji pripada po kolektivni pogodbi. To je 42.500 evrov na leto.

Paul Pogba | Avtor: Epa Epa

Pogba je kot šestnajstletni mladenič zapustl Le Havre in se leta 2009 pridružil Manchester Unitedu, za Rdeče vrage pa je v naslednjih letih odigral sedem tekem, od tega tri ligaške. Pravo priložnost je nato dočakal pri Juventusu, od 2012 do 2016 je v belo črnem dresu zbral 178 nastopov, dosegel je 34 golov.

Sledila je vrnitev k Manchester Unitedu, ki je zanj odštel 110 milijonov evrov, Pogba pa je tako takrat postal najdražji nogometaš v zgodovini nogometa. V šestih sezonah je odigral 226 dvobojev in zabil 39 golov, nato pa se je znova brez odškodnine preselil k Juventusu, kjer pa je pred suspenzom odigral le še 12 tekem, med strelce se ni vpisal.

paul pogba | Avtor: Epa Epa

Za francosko reprezentanco je odigral 91 tekem in dosegel 11 golov. Bil je član reprezentance, ki je 2018 zmagala na svetovnem prvenstvu in 2021 v ligi narodov.

detzurni@syria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice