Šport > Nogomet
17 ogledov

Villas-Boas presegel Mourinha

Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu
1/8
Žurnal24 main
Porto je novi portugalski pokalni prvak. S 6:2 je padla Vitoria Guimaraes. Uspehom novega trenera Andreja Villasa-Boasa, ki ima za seboj sanjsko sezono, tako ni videti konca. Več v zavihku članek.

Letos so nogometaši Porta najprej osvojili portugalski superpokal, nato brez poraza (27 zmag, 3 remiji) še portugalsko državno prvenstvo, pa še Evropsko ligo (1:0 proti Bragi), zdaj pa so v vitrino dodali še pokalno lovoriko, potem ko so bili boljši od Vitorie Guimaraes. V finalu v Oeirasu je bilo 6:2 (5:2).

Čeprav so na finalni pokalni tekmi igrali brez prvega strelca Radamela Falcaa, so varovanci trenerja Andreja Villasa-Boasa brez težav strli odpor tekmecev. S petimi zadetki so si že v prvem polčasu zagotovili 16. pokalni naslov v zgodovini kluba. S hat-trickom se je tokrat izkazal James Rodriguez.

Villas-Boas je s štirikratno zmago ponovil doslej najuspešnejšo Portovo leto iz sezone 1987/88. Takšen uspeh na klopi Porta v debitantski sezoni ni uspel niti Joséju Mourinhu v sezoni 2002/03.

Portugalski superpokal, Oeiras:

Vitoria Guimaraes : Porto 2:6 (2:5)
Pereira (20/ag), Silva; Rodriguez (3, 45, 73), Varela (21), Rolando (35), Hulk (42)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.