Šport > Nogomet
13 ogledov

Vršič že januarja v reprezentanci

Dare Vršič bo na rehabilitaciji ostal do februarja, nato pa se vrnil v Romunijo. Žurnal24 main
"Pripravam slovenske izbrane vrste se bom pridružil že v januarju," je po zlomu mečnice optimističen slovenski reprezentant in član Politechnice iz Temišvara Dare Vršič.
Dareta Vršiča smo poklicali v Bukarešto, kjer okreva po ponedeljkovi operaciji. "Vse je bilo v redu. Operacija je trajala uro in pol, zdravniki pa so optimistični in pravijo, da bom hitro okreval."   Naj obnovimo zgodbo. Vršič, ki je svoj prvi reprezentančni gol zabil v kvalifikacijah za EP prav proti Romuniji junija letos, se je minulo soboto poškodoval na tekmi osmega kola romunskega prvenstva, ko je Politechnica gostovala pri Daciji Moiveni. V bolnišnici so ga oskrbeli z mavcem in ga naslednji dan prepeljali v Bukarešto, kjer so ga operirali in še vedno okreva.

Vršič, ki je v trenutno petouvrščeno ekipo romunskega prvenstva za tri leta prestopil iz slovaške Žiline (odškodnina zanj je bila 800.000 evrov), je kljub poškodbi optimističen: "Nič me ne boli, dobivam injekcije proti bolečinam. Tri do štiri tedne bom moral nositi mavec. Nato bom za en mesec odpotoval na rehabilitacijo v Bologno. Mislim, da bom v dveh mesecih že lahko tekel. Čaka me še odstranitev ploščic in vijakov. To naj bi se zgodilo decembra."


Velika želja Dareta Vršiča je zaigrati v Serie A. © Saša Despot

 

Nekdanji nogometaš Apač, Mure, celjskega Publikuma in Žiline je že bil v stiku z reprezentančnim štabom. "Selektor Matjaž Kek me je prek sekretarja NZS Boštjana Gasserja pozdravil, o stanju glede poškodbe pa sem govoril s Kekovim pomočnikom Milanom Miklavičem," nam je zaupal nadarjeni nogometaš, ki je imel v dosedanji karieri s poškodbami pravzaprav srečo. Reprezentančnim pripravam se namerava pridružiti že januarja prihodnje leto, morda celo še prej.

Zeleno luč za povratek v domovino mora odobriti zdravnik, to pa naj bi se zgodilo v petek ali najpozneje v ponedeljek, ko bo Dare že dopolnil 23 let. In kako bo praznoval rojstni dan, ki ga ima v sredo, 26. septembra? "Zdravnik mi je obljubil, da me bo izpustil na kosilo s punco," je za konec pogovora dejal Vršič.

Prvi zadetek Dareta Vršiča v dresu slovenske članske reprezentance (Slovenija : Romunija: 1 : 2, kvalifikacije za EP 2008, Celje 2007)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.