Šport > Nogomet
20 ogledov

Vsi želijo začeti z zmago

Maribor Olimpija Ljubljana derbi Ljudski vrt Rajko Rep Enes Rujovic Žurnal24 main
Letošnje slovensko prvenstvo bosta nocoj v Ljudskem vrtu odprla Maribor in HiT Gorica. Začetek lige sicer v senci kvalifikacij za evropske pokale.

Maribor, Domžale in Olimpija Ljubljana niso imeli veliko časa za razmišljanje o uvodu v novo sezono slovenske lige. Obremenjenost z Evropo je očitna; nekateri se prvih kol Prve lige si celo bojijo.

Pomembno začeti dobro

"Bolj kot evropskih tekem me je strah drugih, ki sledijo, recimo prvenstvenih. Fantje se na takih tekmah izpraznijo, potem pa jih je treba vrniti nazaj v roku treh dni," je pred četrtkovo tekmo proti irskemu Bohemiansu potarnal športni direktor zmajev Milenko Ačimović. Prebujenje Ljubljane prinaša tudi večje breme pri igralcih, saj na težkem uvodu proti Celju, Kopru in Gorici ne bodo smeli razočarati, medtem pa jih čaka še skok do Dublina.

Pomembnosti dobrega začetka državne lige se še kako zavedajo tudi pri branilcih naslova Mariboru, kjer po prvih uradnih tekmah v novi sezoni še iščejo šampionsko formo. "Pred nami je začetek prvenstva, ki je zelo pomemben. Če bomo začeli zmagovati takoj, si lahko omogočimo mirnejše nadaljevanje," je po zmagi nad Dudelangeem povedal branilec Mitja Viler.

Prva liga si, 1. kolo:

Ob 20.00:
Maribor – HiT Gorica

Nedelja, ob 18.00:
Triglav – Nafta
Mura – Koper

Ob 19.00:
Rudar Velenje – Domžale

Ob 20.00:
Olimpija – Celje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.