Šport > Nogomet
16 ogledov

Wenger zbodel Robbna: Zelo dober 'padalec'

Rosicky Podolski Bayern München Arsenal osmina finala Liga prvakov EPA
Trener Arsenala Arsène Wenger je po izpadu iz osmine finala Lige prvakov proti Bayernu za "zelo dobrega padalca" označil Nizozemca Arjena Robbna. Topničarji so si s prijavo premajhnega števila igralcev sicer zakuhali pravo malo blamažo.

Arjen Robben je tudi na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov Bayernu priigral najstrožjo kazen proti Arsenalu. Nekdanji član Chelseaja, ki ga je za čisto enajstmetrovko v Londonu pokosil kasneje izključen vratar topničarjev Wojciech Szczęsny, je tokrat teatralno padel v sodnikovem dodatku, a je Thomas Müller nato ustrelil v noge Łukasza Fabiańskega, žoga pa se je filmsko ustavila na golovi črti, od koder jo je Poljak še pravočasno odbil.

To je bilo pri rezultatu 1:1 (skupno 3:1) vseeno premalo za Londončane, ki so na Allianz Areni sicer vnovič prikazali dober, a preveč obramben obraz, s katerim so še drugo leto zapored na prvi stopnički izločilnih bojev položili orožje pred nemškimi prvaki in branilci evropskega naslova. Trener gostov Arsène Wenger je po tekmi dejal, da je bil Bayern še kako ranljiv, napadel pa Robbna.

Spet o sodniku

"Robben je opravil dobro delo, dobro je padel. Tega ne želimo spremeniti v presojanje o sodniku, a to sem rekel že včeraj, in zgodilo se je še enkrat. Ni presenečenje. Želimo si, da bi sodnik sprejemal prave odločitve. Tako preprosto je to," je dejal Wenger, ki se je naredil Francoza ob izenačujočem golu Lukasa Podolskega, ki je verjetno s prekrškom odvzel žogo Philippu Lahmu in po vodilnem zadetku Bastiana Schweinsteigerja v drugem polčasu izenačil na 1:1.

Wenger je v München za tekmo sicer škandalozno pripeljal tudi Ryoja Miyaichija, Japonca, ki sploh nima pravice nastopa. Klub je to očitno izvedel šele tik pred tekmo, zato na klopi ni bilo niti sedem dovoljenih rezervistov. Mesut Özil je zdržal le en polčas; bojda gre za poškodbo prepone, ki bi ga lahko od zelenic oddaljila za več tednov.

"Zelo dober igralec in zelo dober 'padalec'"

"Robben je zelo dober pri tem, da izvleče maksimum iz ničesar, zelo dober igralec je, a tudi zelo dober 'padalec', a to je del vsega," je nadaljeval Wenger. "Je fantastičen igralec, tega ne bom zanikal, je eden izmed najboljših igralcev na svetu, a po tem, ko pride pred igralca, upočasni korak in pade. O tem smo govorili včeraj – da če mu sodnik da rumeni karton pri prvi takšni potezi, potem tega ne bo več počel."

Hitro je prišel tudi odgovor Robbna, ki je Wengerju sporočil, da veliki trenerji znajo prenesti poraz, Francoz pa da se pritožuje nad "neumnimi majhnimi rečmi".

"Od velikega trenerja bi pričakoval malce več"

"Vedno pravim, da če si velik trener, moraš sprejeti poraz," je dejal Robben. "Če zmagaš, bodi vesel, ne začni se pritoževati nad neumnimi majhnimi rečmi. Od velikega trenerja bi pričakoval malce več. Bili sta dve enajstmetrovki."

Bayern - Arsenal | Avtor: Reuters Reuters
Bayern je sicer prikazal veliko šibkosti v obrambi, je v svoji analizi po tekmi zapisala tiskovna agencija Reuters. Arsenal jih je resda napadel šele v zadnje pol ure, toda pomanjkanje konkurence v domačem prvenstvu bi jim lahko še škodilo na evropskih tekmah, dodajajo, kjer so v vseh tekmovanjih tudi nazadnje izgubili, decembra proti Manchester Cityju.

Ranljivejši kot lani

"Bayern je dobra ekipa, toda v letošnji sezoni je ranljivejša kot lani," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Wenger, ki ga je neustavljivo moštvo Juppa Heynckesa ustavilo v lanski sezoni, tudi "novi" ekipi Josepa Guardiole pa so topničarji povzročali kar nekaj preglavic.

"Menim, da je bil Bayern ranljiv v obrambi, a tega nismo izkoristili. Lahko bi bolje izkoristili nekatere situacije," je še pristavil francoski strateg. "Bayern ima slabosti, tako kot vsaka druga ekipa. Če zabiješ gol, bo vsak pod pritiskom in morda postane malce nervozen," je po obračunu za ITV dejal najboljši gostujoči posameznik Alex Oxlade-Chamberlain.

Po žoganju na resno tekmo

Bavarci so na zadnjih ligaških tekmah nasprotnike naravnost "razstavili", ob 22 zmagah na 24 ligaških obračunih so zabili kar 72 golov, samo na zadnjih treh 15. Nazadnje jih je v prvenstvu oktobra predlani premagal Bayer Leverkusen, nedavni tekmi z Wolfsburgom (1:6) in Schalkejem (5:1) pa sta bolj spominjali na žoganje med otroki, dodaja Reuters.

"Ne bomo zabili veliko golov na vsaki tekmi. Igrali smo proti zelo dobrim nasprotnikom," je po torkovi tekmi dejal Guardiola. "Bili smo zelo inteligentni. Želeli smo zadušiti Arsenalove protinapade in nadzirati igro. V prvem polčasu smo jim dovolili le eno priložnost. Vse, kar je storil Arsenal, je bilo, da je čakal, da izgubimo žogo. V celoti smo odigrali zelo dobro. Po golu za 1:1 smo imeli 15 minut nekaj težav, a nič večjega. Zadovoljni smo, vse je dobro."

Beckenbauer kritičen: Na koncu bomo negledljivi, kot Barcelona!

Vsi na Bavarskem pa niso bili zadovoljni. Medtem ko se je predsednik Uli Hoeneß ob premoru od sodnega procesa malce odpočil na tribuni Allianz Arene in proslavljal rekordno 13. uvrstitev kluba v četrtfinale Lige prvakov, je nekdanji kapetan "Die Roten" Franz Beckenbauer bentil nad podobnostjo z Barcelono.

"Na koncu bomo takšni kot Barcelona, negledljivi!" se je spomnil prejšnje Guardiolove ekipe. "Žogo si bomo podajali nazaj vse do svoje golove črte."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.