Šport > Nogomet
2041 ogledov

Zahović: Vojne proti navijačem in medijem ni dobil še nihče

Zlatko Zahović Miša Molk RTV SLO RTV SLO/PrtSc
Zlatko Zahović je spregovoril o svoji karieri, hobijih, odnosu z mediji in navijači.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je bil gost v oddaji Z Mišo na nacionalni televiziji. Gostiteljica Miša Molk se je z nekdanjim slovenskim reprezentantom sprehodila skozi njegovo pestro igralsko in funkcionarsko kariero.

Nino Kouter NŠ Mura Video Šport Messi, Cristiano? Ne, pač pa prekmurski velemojster!

Zahović je že večkrat dvignil prah s svojimi izjavami in ne skriva, da včasih namerno izziva. Poudaril je, da ščiti "svoje otroke" - igralce. "Izjave so tudi del stategije," je dejal 47-letni Mariborčan, ki trdno verjame v svoje sposobnosti. "Nogomet je takšen šport, kjer brez samozavesti, velikega ega ne moreš doseči velikih stvari (...) Kjer koli bi bil, bi bil uspešen, o tem sem prepričan."

Del pogovora je bil posvečen Zahovićevemu odnosu z mediji. Športni direktor vijoličastih je namreč še vedno pod suspenzom zaradi izjav na novinarski konferenci po tekmi s Krškim v lanski sezoni. "Moj odnos z mediji je bil vedno vrhunski. Razen v Sloveniji, pa ne do vseh. Tam, kjer sem jaz igral, živijo za nogomet, so prisotni praktično 24 ur v instituciji, v klubu, gledajo treninge, gledajo tekme, se pogovarjajo in vedo za kaj gre. Tukaj v Sloveniji pa pišejo mediji koga imajo radi, koga nimajo radi, pa ne vedo za kaj gre, zakaj ne gre. Ker niso prisotni in tu je velika razlika. To mene moti."

zlatko zahović Odziv DNS Šport Zahovića raztrgali tudi v tujini, novinarji ogorčeni

Postopanja po omenjeni tekmi s Krškim ne obžaluje. "To je bila najboljša možna konferenca v tistem času. Sam sem ta posnetek dal vsem, ki jih poznam, ki so na najvišjem nivoju, ki so tudi prvaki Evrope in so jo razumeli. In so vsi rekli, da je bilo genialno za tisti čas, v katerem je bil takrat Maribor. Na žalost tukaj pri nas niso razumeli."

Olimpija NK Celje Prva liga TS Šport Festival zadetkov na slovenskih zelenicah

Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance ne gleda veliko nogometnih tekem. "Spremljam tekme, ampak zelo malo gledam nogomet. Zaradi tega, ker si enostavno nasičen, raje pogledam kakšen dober film, odigram kakšno partijo tenisa, šaha ali karkoli drugega in enostavno misli preusmerim drugam."

Zahović je krajše obdobje treniral tudi smučarske skoke. "Začel sem res s smučarskimi skoki, ampak očitno je bila ljubezen in strast nekje drugje in sem nehal. Eno leto sem skakal. Sem skočil tudi v Mostecu v Ljubljani na 25-metrski skakalnici. Ti fantje (skakalci, op. a.) so zame heroji."

"Vojne proti navijačem in medijem ni dobil še nihče."

Zahović je igral v Srbiji, na Portugalskem, v Grčiji in Španiji. O slovenski državi ima zelo visoko mnenje. "Vsi mi smo najbolj kritični do svojega, mislim vseeno, da živimo v fantastični državi, genialni državi. Da bi lahko bilo bolje? Verjetno. ampak vse to, kar imamo mi, mislim, da smo privilegirani."

Viole ga častijo, on jim vrača ljubezen. "Zame navijači nikoli ne gredo čez rob. čeprav v medijih se to dogaja, ko beremo marsikaj. Navijači so osnova. Vojne proti navijačem in medijem ni dobil še nihče. Seveda Viole so pa nekaj posebnega, to je moje mesto, to so moji navijači."

Zahović ne izključuje možnosti, da bi se v prihodnosti preizkusil tudi kot trener ali selektor. "Zakaj ne? Ampak vedno greš tja, kjer si zaželen in vidiš izziv."

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Zlatko Zahović. Profimedia

Komentarjev 2
  • Aro 13:06 06.avgust 2018.

    Prav prijeten okrogel stari stričko, ni kaj

  • leonardo 07:44 06.avgust 2018.

    Ta človek je poln sam sebe. Se vidi, da še nikoli ni padel na rit. Pa bo.