Šport > Nogomet
0 ogledov

Zambija in Kamerun v četrtfinalu

Kamerunci so si pribrcali uvrstitev v četrtfinale. (Foto: EPA)
1/11
Žurnal24 main
Nogometni reprezentanci Zambije in Kameruna sta se uvrstili v četrtfinale afriškega prvenstva v Angoli.

V današnjih tekmah zadnjega kroga v predtekmovalni skupini D je Kamerun igral neodločeno 2:2 (0:1) s Tunizijo, na drugi tekmi pa je Zambija z 2:1 (1:0) premagala Gabon.

Pred današnjima dvobojema so imele še vse ekipe v tej skupini možnosti za napredovanje, razplet pa je bil na koncu zelo tesen. Zambija in Kamerun sta končala z enakim številom točk in enako razliko v golih, štiri točke je imel tudi tretjeuvrščeni Gabon, Tunizija pa tri.

Zambija si je prvič po 14 letih zagotovila nastop med najboljšimi osmimi ekipami v Afriki. Rainford Kalaba v prvem polčasu in James Chamanga v drugem sta poskrbela za zadetka Zambije. Gabon bi za napredovanje potreboval le točko, toda zadetek Fabrica do Marcolina ob koncu tekme je bil premalo.

Če bi obveljali izidi polčasov, bi se naprej uvrstili Tunizija in Zambija, saj je prva z zadetkom iz 53. sekunde tekme vodila proti Kamerunu. A je nato stvari prevzel v svoje roke Samuel Eto'o. Interjev zvezdnik je dosegel izenačujoči gol za Kamerun, Landry N'Guemo pa je izničil še eno vodstvo Tunizije. Slednja bi s tretjim golom in dvema točkama več osvojila prvo mesto v skupini, a z igralcem manj Tunizijci niso zmogli preseči neodločenega izida in slavje Kameruncev se je lahko začelo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.