Šport > Nogomet
209 ogledov

Zaradi epidemioloških razmer v Sloveniji tekma ne bo odigrana v Celju

NK Celje twitter NK Celje
Slovenski prvaki bodo morali zaigrati na nevtralnem igrišču.

Po opravljenem žrebu naj bi slovenski prvak v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov odigral le eno tekmo proti irskemu Dundalku, dvoboj pa naj bi potekal v Celju. A prišlo je do spremembe. Irski nogometaši bi namreč zaradi epidemije koronavirusa imeli težave ob vrnitvi v domovino, morali bi oditi v dvotedensko karanteno, saj Slovenije ni na zelenem seznamu te otoške države.

"Kluba sta v skladu z navodili Uefe zato morala sprejeti dogovor o nevtralnem prizorišču tekme. Dvoboj med slovenskim in irskim državnim prvakom bo tako odigran 19. avgusta na Szusza Ferenc Stadionu v Újpestu," so sporočili iz celjskega kluba.

Prav dejstvo, da bodo igrali doma je sicer razveselilo kapetana Mitjo Lotriča, ki je po žrebu tako izjavil: "Sam se veselim dejstva, da bomo tekmo igrali doma, kar je mogoče manjša prednost za nas. Ampak kot sem že večkrat poudaril, je treba premagati vsakega, če želiš v naslednji krog. Verjamem pa, da smo sposobni zmagati." 

Zdaj bodo morali Lotrič in soigralci zaigrati na stadionu, ki se nahaja 10 kilometrov severno od Budimpešte.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice