Šport > Nogomet
10326 ogledov

Zaradi strela v glavo preminil nekdanji reprezentant BiH

Almir Raščić Reševalni pas/Twitter
Tragične novice prihajajo iz Bosne in Hercegovine, kjer je za posledicami strela v glavo preminil nekdanji nogometaš Almir Raščić.

Nekdanji mladi nogometni reprezentant Bosne in Hercegovine Almir Raščić, ki je svoja najboljša nogometna leta preživel pri sarajevskem Željezničarju, hrvaškem Zadru, mostarskem Veležu in sarajevskem Olimpiku, je v ponedeljek preminil v 39. letu starosti po 10-dnevnem boju za življenje.

Nesrečnega nogometaša je pred njegovo zgradbo v Goraždah pričakal policiji neznani napadalec, ki je Raščića najprej podrl na tla, preden ga je ustrelil v glavo. Nekdanji nogometaš se je v umetni komi naslednjih deset dni še boril za življenje, a je v ponedeljek podlegel poškodbam.

"Preiskava še poteka, zbiramo dokaze in počnemo vse, kar dovoljuje Zakon o kazenskem postopku. Pregledujemo prizorišče, zbiramo dokaze in govorimo s pričami. Toda v interesu preiskave ne smem povedati ničesar več," je o primeru ustreljenega nogometaša spregovoril okrožni tožilec Mirsad Bilajac.

Morilec naj bi se sicer dobro zavedal, kaj počne, saj naj bi Raščića napadel ravno na mestu, ki ni bilo pokrito z videonadzorom.

Almir Raščić je sicer igral na poziciji veznega nogometaša, svoj čas pa je bil član U21 reprezentance Bosne in Hercegovine. Svojo kariero je zaključil leta 2015.

Almir je brat sicer bolj znanega Admirja Raščića, ki je nekdaj branil barve Željezničarja in Sarajeva, trenutno pa je del strokovnega vodstva U21 reprezentance Bosne in Hercegovine.

Prav tako ima pomembno vlogo v bosanskem nogometu tudi Almirjev oče Muhidin Raščić, ki je bil dolga leta član Izvršnega odbora Nogometne zveze BiH ter predsednik nogometne zveze Bosansko-Podrinjskega okrožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice