Šport > Nogomet
193 ogledov

Zdesetkani Celjani se domov vračajo z zaostankom

nogomet Olimpija - Celje Saša Despot Trener Celjanov Albert Riera.
Aktualni slovenski nogometni prvak bo na povratni tekmi odločilnega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo poskušal nadoknaditi gol zaostanka.

Nogometaši Celja so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Erevanu izgubili s Pjunikom z 0:1 (0:0). Povratna tekma bo čez en teden v Celju.

Trener Celja Albert Riera je imel v Erevanu zaradi "kadrovske čistke" in velikih težav s poškodbami, saj so manjkali številni člani udarne enajsterice, na voljo vsega skupaj 16 nogometašev. To se je poznalo tudi v boju z mednarodno pisano zasedbo Pjunika, ki je v drugem polčasu unovčila obdobje boljše igre in napake tekmecev, tako da bo imela v Celju zadetek prednosti.

Maribor Lan Vidmar Konferenčna liga Šport Maribor z igralcem manj ostal v igri za napredovanje

V Evropi znova poraženi Celjani so začeli konkretneje, Edmilson je v peti minuti iztržil prvi kot na tekmi, nato v deseti še enega po novem, a ne posebej dobrem strelu. V prvih 20 minutah so gosti pustili rahlo boljši vtis, a se bolj posvečali držanju žoge kot aktivnemu napadanju.

Pjunik ni bil nevaren, šele v 29. minuti so domači prišli do strela z glavo, ki pa je bil nenatančen, nevarnejši je bil poskus Sanija Buharija v 30. minuti, vendar je tudi on žogo poslal mimo vrat.

V okvir vrat je v 42. minuti meril Agdon, a je dobro posredoval Matjaž Rozman, ki je dobil priložnost namesto mladega Lovra Štubljarja, le malce zatem pa je moral posredovati tudi domači vratar po strelu Luke Bobičanca.

Olimpija Rijeka Lepa popotnica Šport Olimpija z remijem na Reki preprečila črn slovenski dan

Armenska zasedba je povedla v 59. minuti, ko je Buhari šel mimo Zeca, Karničnika in Juanja Nieta, ki mu je spodrsnilo, tako da se je Pjunikovemu nogometašu odprl prostor za strel z roba kazenskega prostora, od koder je žogo poslal pod prečko za 1:0.

Aljoša Matko, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, je imel takoj zatem priložnost za izenačenje, a jo zapravil, v 68. minuti pa je Celjane spet rešil Rozman z dobro obrambo po strelu Martima Maie. V 70. minuti je obetavno akcijo Pjunika zapravil še Yusuf Otubanjo, kar je bila zadnja priložnost na tekmi, na kateri Celjani niti niso posebej vzneseno lovili izenačenja.

* Stadion Vazgen Sargsjan, sodniki: Bilbija, Lazić, Smiljanić (vsi BiH).
* Strelec: 1:0 Buhari (59.).
* Pjunik: Avagjan, Maia (od 89. Udo), Otubanjo (od 73. Deble), Cociuc, Buhari (od 80. Davidjan), Kovalenko, Agdon (od 73. Paredes), Vakulenko, Alemao (od 89. Bravo), James, Juninho.
* Celje: Rozman, Karničnik (od 76. Kavčič), Zec, Vuklišević, Nieto, Kouter, Bobičanec, Kvesić, Menalo (od 46. Pišek), Aarons (od 46. Matko), Edmilson (od 76. Bralić).
* Rumeni kartoni: Otubanjo, Vakulenko; Zec, Pišek.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • izy25 07:55 23.avgust 2024.

    Gledal tekomo in Celje igra brez repa in glave, brez kančka borbenosti. Trenerja čaka še ogromno dela.